Når livet gør ondt

Bidende koldt i Danmark

20. januar 2014 af Søren Johannesen, foto: All Over Press
Bidende koldt og blæsende. Sådan føles vejret i dag for rigtig mange danskere. Det ser ud til, at vinteren endelig er begyndt. Nogle steder føltes temperaturen her til morgen som minus 18 grader, lyder det fra TV2 Vejrcenter. På DR mener meteorologerne dog ikke, det er så slemt. Eksperterne er også uenige om, hvordan vejret vil udvikle sig.
Brrrr. Det var rigtig koldt her til morgen.
Brrrr. Det var rigtig koldt her til morgen.

Hvis det er ét emne, danskerne har diskuteret ivrigt i dag, må det være vejret. Det er nemlig blevet rigtig, rigtig koldt.

Præcis hvor koldt det rent faktisk er, vender vi tilbage til - for det er der delte meninger om - men alle, der har stået og ventet på et tog eller en bus, eller som er cyklet på arbejde eller i skole, er enige om, at det dog var forbistret koldt her til morgen.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du forkølelse

Koldest var det i Nordjylland og i Nordsjælland, hvor folk gjorde klogt i at tage huen, vanterne og den tykke jakke på, inden de begav sig ud i vejret.

Meteorologerne uenige

Som altid var eksperterne imidlertid uenige om, hvor koldt det rent faktisk var:

- På grund af den kraftige blæst føles det nogle steder som minus 18 grader, hvis man er udenfor, lød det i morges fra meteorolog ved TV2 Vejrcenter, Thomas Mørk, som dog til avisen BT understregede, at den reelle temperatur kun lå på minus to grader.

Hos konkurrenterne på DR, var meteorolog Jesper Theilgaard mere afdæmpet.

- Temperaturen ligger og svinger mellem frysepunktet og en graders varme, men det opleves som 5-8 minusgrader, forklarede han på DRs hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Derfor tager du på om vinteren

Midt imellem de to vurderinger ligger Danmarks Meteorologiske Institut, som beskriver temperaturen som "fra nær frysepunktet til 3 graders frost".

En tur i dybfryseren

Om det kolde vejr fortsætter, er der også uenighed om.

På DR mener man, at de nuværende temperaturer og det blæsende vejr vil fortsætte ugen ud, hvorefter det sandsynligvis bliver lidt varmere.

Hos DMI er man enig. Her vurderes det, at de kommende dage vil blive lidt koldere, hvorefter en mildning af vejret vil slå igennem sidst på ugen.

Hos TV2 spår meteorologerne til gengæld, at vi går en endnu koldere tid i møde. Her mener man, ifølge BT, at vi sidst på ugen kan se frem til en tur i dybfryseren med nattetemperaturer helt ned til minus 5-6 grader.


Sponsoreret indhold