Når livet gør ondt

Bitter strid om Mira Wantings datter

30. juli 2013 af Mikkel Milsgaard
Mira Wanting døde den 22. december sidste år og efterlod sig en lille datter. Nu kæmper Filippas far og mormor om forældremyndigheden.

Den 11. december sidste år blev det offentliggjort, at den 34-årige skuespiller Mira Wanting, der bl.a. blev kendt i Anja og Viktor-filmene, var alvorligt syg af livmoderhalskræft. Den 22. december døde hun. For tre år siden blev Mira Wanting mor for anden gang, da hun fødte lille Filippa. Hun var i forvejen mor til Alberte på 13 år. Filippa var Mira Wanting og kæresten Jesper Borks første fælles barn.

Bitter strid

Men forholdet holdt ikke længe. Mira Wanting og Jesper gik fra hinanden, og da de ikke havde haft fælles adresse eller var gift, da Filippa blev født, fik Mira Wanting tildelt forældremyndigheden. Da Mira døde sidste år regnede 35-årige Jesper Bork med, at Filippa skulle flytte hjem til ham. Men sådan gik det ikke. BT kan i dag fortælle, at han og Mira Wantings mor, Kirsten Wanting, ligger i bitter strid om forældremyndigheden.

Min datter er kidnappet

Kirsten Wanting har ikke ønsket at udtale sig om sagen, men Jesper Bork beskriver i BT forløbet således:
- Jeg har aldrig set min datter så lidt, som efter Mira døde. Jeg føler nærmest, at Kirsten har kidnappet min datter fra mig. Jeg kan godt forstå, at det er svært for en mor, der lige har mistet sin datter, at holde styr på sin sorg. Men at hun mister sin datter, er ikke ensbetydende med, at jeg også skal miste min datter, og at min datter skal miste mig.

LÆS OGSÅ: Min søn blev bortført

Ser Filippa fire timer om ugen

I dag ser han kun datteren fire timer om ugen. Filippa bor hos sin mormor, fordi Statsforvaltningen har tildelt hende forældremyndigheden. Da Filippa blev født, regnede Jesper Bork med, at han og Mira Wanting havde fælles forældremyndighed over den lille pige. Det var først, da han og Mira Wanting gik fra hinanden, at det gik op for ham, at det forholdt sig anderledes.

Kirsten fik forældremyndigheden

Jesper Bork skrev derfor i 2011 til Statsforvaltningen og spurgte, om det kunne være rigtigt, at det forholdt sig sådan. Da han ikke fik svar, gik han ud fra, at det hele var i orden. Men det var det ikke. Både han og Mira Wantings mor søgte derfor om forældremyndigheden. Kirsten fik den.

Læs også: Stephanies kæreste fraskriver sig barnet for 500 kroner

Så ofte sin datter

Efter at Mira Wanting og Jesper Bork gik fra hinanden, blev Filippa boende hos sin mor. Men Jesper Bork så ofte sin datter alligevel. Gerne i weekender og når Mira Wanting skulle noget. Og forholdet til datteren blev styrket, efterhånden som Mira Wanting blev svagere af sygdommen. Da Mira Wanting blev indlagt på hospice, vidste Jesper Bork, at det kun ville gå én vej. Han begyndte derfor at snakke med Kirsten om at lave en 'syv-syv-ordning' (at barnet opholder sig skiftevis en uge ad gangen det ene og det andet sted, red.).

En del af hendes liv

Jesper Bork får nu hjælp af en advokat i kampen for at se sin datter mere:

- Jeg prøver virkelig bare på at få min datter hjem igen og være en del af hendes liv.

Sponsoreret indhold