Når livet gør ondt

Cecilie efter syv timer lang operation: Jeg har fået livet tilbage

26. maj Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat
28-årice Cecilie har med egne ord fået livet tilbage, efter hun 17. maj gennemgik en banebrydende og syv timer lang operation på et hospital i Spanien
Cecilie gennemgik 17. maj en syv timer lang operation, der har givet hende livet tilbage.
Cecilie gennemgik 17. maj en syv timer lang operation, der har givet hende livet tilbage.

Det kan godt være, at hun den sidste uge har været i ulidelige smerter. Men 28-årige Cecilie er lykkelig. For de voldsomme smerter betyder nemlig, at den unge kvinde har fået livet tilbage.

Sådan helt bogstavelig talt.

Cecilie fotograferet på intensiv, samme dag som hun vågnede af den lange narkose.
Cecilie fotograferet på intensiv, samme dag som hun vågnede af den lange narkose.
Foto: Privat

Cecilie lider af den sjældne bindevævssygdom kaldet Ehlers-Danlos syndrom. Groft sagt betyder sygdommen, at hendes led går fra hinanden og blandt andet klemmer hendes nerver og rygmarv, så hun bogstavelig talt er ved at blive halshugget indefra.

Eneste livline for Cecilie var en omfattende og banebrydende operation i Spanien.

Og den er nu vel overstået for ni dage siden.

- Jeg har rigtig mange smerter i mit baghoved og min nakke. Det føles lidt som at have fået et kraniebrud og en brækket nakke på samme tid. Men det er et godt tegn. For lægerne siger, at smerterne er et tegn på, at operationen er gået godt. Og det er jo fantastisk, siger en lettet og lykkelig Cecilie til SE og HØR.

Synet driller

Under den syv timer lange operation har de dygtige kirurger skruet hendes to øverste nakkehvirvler fast til hendes kranie, så der ikke længere er et usundt tryk, der skaber problemer.

Det betyder dog også, at Cecilie aldrig mere vil kunne dreje sit hoved. Og det kræver selvsagt lidt tilvænning.

Cecilies operation i Spanien

- Mit syn driller lidt lige nu, fordi jeg lige skal vænne mig til ikke at kunne dreje hovedet. Jeg har lidt svært ved at fokusere. Men med tiden vil min hjerne helt naturligt udvide synsfeltet, så jeg kan se mere. Og så skal jeg selvfølgelig også selv lære at bruge kroppen på en anden måde, når jeg drejer mig for at se til siden, siger Cecilie.

Dybt berørt

Operationen i Spanien har dog ikke bare været omfattende og livsændrende. Den har også været dyr.

Operationen kostede 533.000 kroner. Penge som Cecilie selv har skaffet. Hendes netværk har de sidste mange måned kaster alle kræfter ind – og både venner, bekendte og fremmede har sendt penge afsted.

Den enorme opbakning og støtte har berørt Cecilie dybt, og altså også betydet, at hun nu har fået sin livsdrøm realiseret: At blive opereret:

- Jeg er så taknemmelig. Tænk at der har været så mange mennesker, der har haft lyst til at investere i mig. Det har jo gjort, at jeg har fået en chance mere. At jeg kan være noget for nogen igen. Jeg bliver helt rørt, når jeg skal sætte ord på det, fortæller Cecilie.

Cecilie og Lena på hospitalet
Cecilie var også indlagt med en tysk kvinde (Lena på 32 år), der fik lavet samme operation som hende.
Foto: Privat

De næste dage fortsætter Cecilie med at blive i Barcelona, indtil de spanske læger har givet hende grønt lys til at sætte snuden mod Danmark igen.

Og her venter så et helt nyt liv for Cecilie.

Lægerne siger dog, at hun skal væbne sig med tålmodighed. Først om 18 måneder ved hun præcis, hvor god hendes krop er blevet som følge af operationen. Men Cecilie er allerede nu fortrøstningsfuld og kan se et lykkeligt liv foran sig:

- Jeg kan jo allerede nu mærke, at jeg har det meget bedre. Så det giver mig jo troen på, at jeg har et helt nyt liv foran mig. Og det glæder jeg mig til.

Cecilie efter operation
Dette billede viser første gang, Cecilie er oppe at sidde efter operationen.
Foto: Privat

Sponsoreret indhold