Når livet gør ondt

Chok i retten: viste Jette makabert foto af dræbt søster

20. marts 2014 af Morten Nøhr Mortensen, foto: Lars Horn
Jette vidste godt, at det ville bliver hårdt at overvære retssagen mod hendes søster morder. Her ville alle beviser komme på bordet. Alle ubehagelige, makabre detaljer. Alligevel kom det bag på hende, da anklageren viste billeder af hendes døde søster på en storskærm.
Jette Herholdt Halskovs søster Mette Bønnelykke blev dræbt og gemt i et køleskab i to år.
Jette Herholdt Halskovs søster Mette Bønnelykke blev dræbt og gemt i et køleskab i to år.

For Jette Herholdt Halskov var det vigtigt at følge sin søster hele vejen. Efter drabet stod hun nu endelig foran hendes morder, 48-årige Mickey Anton Pedersen, der i tirsdag blev idømt 13 års fængsel ved Landsretten i Nykøbing Falster. Samme straf som morderen blev dømt ved byretten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her fik Jette dog et chok af de helt store. Som bevis i sagen valgte sagens anklager nemlig at fremlægge politiets billeder fra gerningsstedet.

Og det var langt fra normale billeder. Da politiets teknikere tog billederne havde Mette Bønnelykke nemlig ligget i død et køleskab i to år. Rullet ind i et tæppe og med en pose over hovedet.

Imens hævede Mickey Anton Pedersen hendes førtidspension.

Græd i retten


LÆS OGSÅ: Seksårig fandt mor myrdet

Og der var god brug for sin mands støtte særligt i byretten, da billeder kom op på storskærmen.
- Da jeg så billedet af min søster var posen heldigvis over hendes hoved. Ellers var jeg nok knækket helt sammen, fortæller Jette.

Ud over billederne af den døde søster, var der også billeder af to papirskugler. Dem fandt retsmedicinerne proppet ned i halsen på den døde Mette Bønnelykke.

Under retssagen forsøgte Mickey Anton Pedersen atter at fremhæve sin uskyld. Noget som hverken nævningetinget eller Jette Herholdt troede det mindste på. Ikke mindst fordi der skete en masse med Mette Bønnelykke efter hun var dræbt.

Rullet ind i madras


LÆS OGSÅ: Emilia skal henrettes

Efter den endelige dom i tirsdags har både Jette og hendes familie mulighed for at komme videre.
- Det har været utroligt hårdt og jeg har brugt en masse penge på psykologhjælp. Men nu lysner det. Det lettede at få den endelig dom. Nu kan vi alle se fremad igen, lyder det fra Jette, der bor i Højslev ved Skive.
40-årige Mette Bønnelykke Herholdt blev i følge politiet dræbt på en adresse i Vesterborg på Lolland mellem den 15. og 18. december i 2010. På det tidspunkt boede hun sammen med den nu dømte drabsmand. Liget af Mette Bønnelykke blev dog først fundet to år senere.

Sponsoreret indhold