Når livet gør ondt

Cille fik nyre af mor

22. juli 2013 af Anders Heiden olsen. Foto: Gregers Overvad
Cille blev født med to nyrer, som ikke virkede. Nu har lægerne transplanteret en nyre fra Cilles mor, Helle, over i den knap to-årige pige

Lille Cille på knap to år er en rigtige spilopmager.

Hun griner højlydt, når hun får en lufttur af sin mor, Helle Irgens, 36, fra Bjæverskov ved Køge.For få måneder siden havde Cille knap nok energi til at lege.
Hun blev født med to dårlige nyrer, og lægerne gav hende ikke mange chancer for at overleve. Men efter et langt, kompliceret forløb på Rigshospitalet - hvor hun fik fjernet begge nyrer - var hun stærk nok til at komme hjem med sine forældre, Helle og John. De sørgede for, at hun fik blodet renset mekanisk ved hjælp af dialyse.

Lægerne havde lagt sig fast på, at Cille skulle have en transplantation trods sin unge alder.
Og da blodprøver viste, at Helle var egnet som donor, var hun ikke i tvivl. Hun ville give en nyre til sin datter.Indgrebet blev foretaget den 5. december i fjor, og alt forløb efter planen. Cilles krop har taget godt imod nyren, og hun er blevet en "helt ny pige" med masser af gåpåmod. Også Helle har det fint med kun en nyre.
For nogle år siden mistede Helle og John en søn, 11-årige Martin, der tabte kampen mod cancer. Men Cille har givet parret nyt livsmod.

Læs hele historien i Ude og Hjemme nr. seks

[email protected]

Sponsoreret indhold