Når livet gør ondt

Datingsvindler stjal mit hjerte

26. marts 2012 af Nina Sommer
Bettina troede hun havde fundet den eneste ene. Men han viste sig at være en storsvindler. Han nøjedes ikke blot med at stjæle hendes hjerte, men tog også hendes kreditkort og bil. Men det skulle han aldrig have gjort.
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Bettina troede hun havde fundet den eneste ene. Men han viste sig at være en storsvindler. Han nøjedes ikke blot med at stjæle hendes hjerte, men tog også hendes kreditkort og bil. Men det skulle han aldrig have gjort.

Bettina var lykkelig over, at hun trods sin skepsis fandt kærligheden på en datingside. En charmerende mand, hvor bryllup og børn var en del af hans fremtidsdrømme med Bettina. - men hurtigt begyndte min mavefornemmelse at fortælle mig, at der var noget helt galt. Så jeg begyndte at tjekke, om mine ting var der, fortæller 30-årige Bettina fra Smørum.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Charmerede alle
Og ganske rigtigt. På p-pladsen er hendes Peugeot 306 væk. Det samme er hendes kreditkort, kørekort, benzinkort, sygesikringsbevis og ikke mindst de sværmende sommerfugle i maven. Bettina mødte Johnny på en datingside, og kort tid efter gik hun med til at mødes med ham. I lejligheden i Smørum havde hun allieret sig med nogle venner, men de bange anelser om den ukendte fyr blev hurtigt manet til jorden, da han rullede sit charmerende ydre ud.

- Han fortalte, at han havde mistet sit barn og sin kone i en ulykke, hvilket jeg selvfølgelig syntes, var utrolig synd for ham, forklarer Bettina, der er uddannet landmand. Johnnys historier virkede troværdige, og selv om han var hurtig til at erklære sin kærlighed til Bettina, anede hun ikke uråd før den dag, han forsvandt fra hendes lejlighed.

- Jeg følte mig så dum og udnyttet. Jeg havde jo lukket en mand ind i mit liv, som jeg i bund og grund ikke kendte, men samtidig nægtede jeg at lade mig slå ud af det. I stedet besluttede Bettina sig for at finde frem til svindleren. Dagen før Johnny forsvandt, lånte han Bettinas telefon for at ringe til en ven, og nummeret blev dermed lagret i hendes telefon. Hun ringede nummeret op. Det var en mand, der svarede, og han var hverken overrasket eller skræmt over Bettinas beretning. Han kendte kun alt for godt Johnny.

Som forvandlet
Han fortalte, at hun langtfra var den første, der var blevet narret, og da Bettina googlede Johnnys navn, fik hun et chok. Snesevis af knuste pigehjerter, frustrerede mennesker, der er blevet bestjålet og bedraget, advarer på nettet mod den person, der bare få timer før lå i hendes seng og lovede hende kærlighed og troskab
.
- Jeg blev bare så gal. Både på mine egne vegne og på alle de andre pigers. Det kunne simpelthen ikke være rigtigt, at han kunne blive ved med at svindle, uden at der var nogen, der gjorde noget, fortæller Bettina. Flere gange prøvede hun at ringe på det nummer, som hun havde på Johnny, men forgæves. Til sidst besluttede hun sig for den sidste opringning, og så blev røret taget. Det var Johnny. Men han var som forvandlet. Den charmerende unge mand viste sig nu fra en modbydelig side.

Fanget via Facebook
- Han sagde, at han snart ville stå ude foran min dør og skyde hovedet af mig, hvilket jo gjorde mig vildt bange. Så begyndte han igen at sige, at han elskede mig, og han ville være sammen med mig, men at han blev nødt til at slå de to venner, der var der den aften, da vi mødtes, ihjel. Det var simpelthen så frygteligt, fortæller Bettina. Bettina blev bange og ringede til politiet, men fik at vide, at hun skulle have trusler på skrift, ellers kunne de ikke gøre noget. Frustreret lagde hun røret på og ringede til sin ven, og sammen gik de ind på Johnnys Facebook-profil. Derinde fulgte de med i hans opdateringer, og en dag tilføjede han en ny pige som kæreste.

- Jeg var målløs over, at han bare fortsatte med at narre piger, og jeg tænkte, at hun jo ikke havde nogen anelse om, hvad det var for en mand, hun var ved at involvere sig i. Bettina og hendes ven fandt frem til et telefonnummer på pigen og ringede op.

I den anden ende blev telefonen taget af en moden kvinde. Det var pigens mor. - Det var min ven, der ringede. Han fortalte om den person, som hendes datter var i forhold med, og hvad han havde gjort. Moderen troede først ikke på det. Hun sagde, at han sad hos dem nu, og han virkede som en sød og rar fyr, men efterhånden gik det vist op for hende, at der var noget helt galt, og de blev enige om, at min ven skulle ringe til politiet. I dag har Bettina både fået sin bil og sit kreditkort tilbage, men der mangler stadig 3.000 kroner på benzinkortet. Den mand, der sagde, at han elskede hende, sidder nu i fængsel. Men hun ved, at det er et spørgsmål om tid, før han igen kan gå frit omkring.

- Jeg beder en lille bøn til, at han får hjælp, og at min historie får andre piger til at tænke sig om, når de dater på nettet. Ofte går det jo rigtig godt, men det kan også gå skidt. Rigtig skidt, og det er min historie desværre et bevis på.

Sponsoreret indhold