Når livet gør ondt

Den værste dag i mit liv

4. september 2009 af Berit Bilde. Foto: Morten Mejnecke
Læs Berits gribende dagbog fra dagen, hvor familien fik den barske besked om Silas' sygdom.

I Ude og Hjemme nummer 36 kan du læse om lille Silas' kamp tilbage til livet. Her kan du læse Silas' mor, Berits dagbog fra dagen, hvor familien fik den frygtelige besked.

20. oktober
Den værste dag i mit liv
I dag var vi i Odense og få svar på Silas´ biopsi. Og hvordan skal jeg dog skrive dette?? Vi havde håbet på det bedste, og at det "bare" var en cyste, som de skulle fylde ud og så ville Silas blive fin og rask igen relativ hurtigt og ukompliceret, men nej.

Da overlægen kaldte os ind i samtalerummet fornemmede jeg allerede, at det her ikke var godt, for han fik meget travlt med at fortælle sygeplejerskerne, at vi havde Silas med. Og jeg fornemmede, at det var noget, som de skulle vide - underforstået, at de skulle være klar til at tage ham, og det varede heller ikke længe, før de var nødt til at tage ham og gå med ham.

Men da vi kom ind og satte os, lagde han ud med at fortælle os, at cysten var godartet, men at Silas lider af en sjælden celle-sygdom (Langerhans celle histiocytose), som kun rammer 6-8 børn om året her i landet.

Pga. Silas´ alder skal han igennem et temmelig barskt behandlingsprogram, som forventes at tage et år. Behandlingen består af kemo og binyrebarkhormoner, og betyder også, at vi skal tage samme forholdsregler, som hvis Silas var et kræftbarn. Det betyder, at Silas´ skal isoleres det næste år. Hvilke konsekvenser får det så for os? Silas må ikke komme ud mellem andre små børn - dvs han kan ikke komme i dagpleje eller institution og skal derfor passes hjemme. Han må ikke komme med i butikker, centre, svømmehallen, gymnastik, til div. arrangementer, agilitystævner osv.

Forude venter et år med hyppige sygehusbesøg og helt andet liv i andre rammer, end vi nogen sinde havde forestillet os, og ikke mindst frygten for at miste vores lille guldklump. Hvilke odds vi er oppe imod, ved vi ikke, før Silas er blevet undersøgt lidt grundigere, og de kan sige om denne celle har lavet "ballade" andre steder i kroppen.

Det har været en frygtelig dag med mange fortvivlede tårer. Der er ikke så meget mere at sige til det. Nu vil jeg gå i seng og lukke mine forgrædte øjne.

Berit har på eget initiativ startet salg af håndlavede og unikke kort til fordel for Foreningen Cancerramte Børn. Læs om kortene og projektet på www.cancerkort.dk.

Overskuddet for salget af kortene går til Foreningen Cancerramte Børns www.cancerbarn.dk

Berit har sat sig det mål at kunne donere kr. 20.000 for salg af kort - hun har på 6mdr. videresendt kr. 10.000 til Foreningen Cancerramte Børn. Du kan også købe kort og hjælpe!

Sponsoreret indhold