Når livet gør ondt

Dette foto reddede Andreas liv

12. juli 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Allover og Privat
Uden dette billede, og en opmærksom mor, er det ikke sikkert, at lille Andrea Alexandra havde været i live i dag. For billedet afslørede, at den dengang 2-årige pige havde kræft i det ene øje.

Mest læste artikler på udeoghjemme.dk

-Før vi opsøgte øjenlægen, havde jeg kigget på det billede, vi havde taget inden døre med blitz. Det er jo meget almindeligt, at man får røde øjne af blitzen. Det, der gjorde mig urolig, var, at det højre øje var helt hvidt og livløst, mens det venstre var rødt, siger Andrea Alexandras mor, Eldbjørg Bråten fra Raufoss i Norge.

Urolig for sin datter

Da Andrea Alexandra også syntes, det var anstrengende at se tv, og da hun ikke kunne tåle stærkt lys, blev hendes mor urolig.

LÆS OGSÅ: Lille Daisy vejede kun 858 gram

-Andrea Alexandra sagde tit, at solen var sur på hende, husker Eldbjørg, der tog sin datter til lægen. Både hun og lægen frygtede, at Andrea Alexandra havde kræft i øjet, og den forfærdelige frygt, viste sig at være sand.

Lægen sendte Andrea Alexandra til Ullevål Universitetssygehus, hvor hun straks kom i kemokur. Da kuren ikke rigtig hjalp, blev Andrea Alexandra sendt til London, for at se, om lægerne i England kunne gøre noget.

Måtte fjerne øjet

Formålet med behandlingerne var at redde lille Andrea Alexandras øje, men da hun kom hjem til Norge, besluttede de norske læger, at fjerne det syge øje, og den kræftsvulst, der var i øjet. Heldigvis kunne lægerne konstatere, at kræften ikke havde spredt sig.

LÆS OGSÅ: Ægtepar gik sammen i døden

-Jeg er heldig, at jeg stadig kan se, siger Andrea Alexandra, og hendes far, Lars, 49, er enig.

-Vi er heldige, at vi stadig har vores datter. Vi ved ikke, om Andrea Alexandra blev født med sygdommen, eller om den har udviklet sig gradvist. Men det var et heldigt tilfælde, at den i det hele taget blev opdaget, siger Lars.

Vores øjesten i livet

-Nu glæder jeg mig til at begynde i børnehaven, siger Andrea Alexandra, som har været kræftsyg halvdelen af sit liv.

LÆS OGSÅ: William og Sofia mest populære

Hele familien, mor, far og storebror, Didrik Christoffer, 11, er stolte af Andrea Alexandra, som tappert tog kampen op mod alvorlig sygdom.

-Hun er vores livs øjesten, siger Andrea Alexandras mor, Eldbjørg.

Sponsoreret indhold