Når livet gør ondt

Dit hjerte stopper 6.30

9. april 2014 af Mette Skøtt, foto: panthermedia
De fleste slagtilfælde og hjertestop sker klokken 6.30 om morgenen, viser ny forskning.

Mængden af bestemte proteiner i blodet er på sit højeste tidligt om morgenen, og det er netop når dét er højest, at et slagtilfælde eller hjertestop er mest sandsynligt, skriver Daily Mail.

Lev lidt sundere - så nemt fjerner du blodets farlige fedt

Et forskerteam fra Brigham and Women´s Hospital i Boston og Oregon Health and Science University har kigget specifikt på de tidspunkter af døgnet, hvor der sker flest slagtilfælde og her slår de altså fast, at det mest sandsynlige tidspunkt er 6.30 om morgenen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kroppens ur

En af forskerne bag projektet og hovedforfatter på den research, som er publiceret i The Blood Journal, doktor Frank Scheer fra Brigham and Women´s Hospital siger:

- Vores resultater tyder på, at døgnrytmen og den indre krops ur, medvirker til at øge risikoen for kardiovaskulære hændelser om morgenen.

Bange for slagtilfælde? Få råd til at undgå et her

Her mener han, at det er kroppen selv, som er med til at frembringe eventuelle hjerte- og slagtilfælde. Det er mængden af især Plasminogen Activator Inhibitor (PAI-1) i kroppen, som er medvirkende til tilfældene, forklarer en af de andre forskere på projektet, doktor Steven Shea, direktør på Oregon Institute of Occupational Health Sciences:

- Vores resultater viser, at den menneskelige døgnrytme forårsager et højdepunkt i niveauet af PAI-1, uafhængigt af adfærdsmønstre og miljømæssige påvirkninger.

Se hvor nemt det er, at holde dit hjerte sundt her

Det gør altså ingen forskel, om du hopper rundt om morgenen eller sidder stille i en stol, dit protein vil stige uanset og dermed også risikoen for et hjerte- eller slagtilfælde. Heldigvis sker det for de færreste, at det udmunder i et decideret tilfælde, hvor man falder om, så raske mennesker skal ikke være nervøse. Det er kun svage personer, som det har nogen indvirkning på, forklarer doktor Steven Shea.

Sponsoreret indhold