Når livet gør ondt

Dødeligt smittet af storesøster

10. juli 2014 af Carsten Holst Foto privat
I mere end et år kæmpede lille Max mod sin kræftsygdom. Han overlevede og blev udskrevet. Storesøster olivia, 5, var ellevild af glæde, da Max kom hjem. Men ulykkeligvis smittede hun lillebror med skoldkopper. Det blev fatalt.
Mikayla med sønnen Max
Mikayla med sønnen Max


Lille Max er sandsynligvis et af de sejeste og mest viljestærke børn, der er blevet født på denne klode. Men held havde han ikke meget af i sit korte liv.

Blot fem måneder gammel konstaterede lægerne på Royal Manchester Børnehospital i England, at Max havde en uhyre sjælden blodkræftsygdom. Den hedder på lægesprog Langerhans Celle Histiocytose, og rammer på verdensplan få hundrede børn hvert år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Døde af skoldkopper

Læs også: Dreng døde i varm bil

Max fik sin diagnose i april 2013. I et år og to måneder kæmpede den lille purk for sit liv. Men nu er han død i en alder af blot et år og syv måneder. Det var imidlertid ikke kræften, der tog livet af Max. Den kamp vandt han.

Da den lille dreng endelig blev udskrevet, og lægerne erklærede ham uden for livsfare, smittede hans storesøster, 5-årige Olivia, ham med skoldkopper. Det klarede Max ikke, fordi hans immunforsvar var alvorligt svækket efter de mange kemobehandlinger og blodtransfusioner.

Genforenet med storesøster

Læs også: Sekten tog mine børn

I mere end et år havde storesøsteren glædet sig til at få sin lillebror hjem. Ingen havde forestillet sig en så tragisk udgang på den længe ventede genforening af lillebror og storesøster.
- Vi har været udsat for en hård skæbne. Max kæmpede en fantastisk kamp for sit liv og vandt. Men da hans storesøster smittede ham, havde han ikke flere kræfter. Det er svært at leve med og acceptere, siger den lille drengs mor, Mikayla Macmillan, 31, fra Blackburn i England.

Da Max fik konstateret sin sygdom, blev han alles kæledægge på hospitalet i Manchester. Max var nemlig en utrolig glad og charmerende dreng. Ligegyldig hvor ofte læger og sygeplejersker stak nåle i ham, eller på anden vis behandlede ham, blev de altid mødt med et stort smil.

Aldrig set drengen græde

Læs også: Dræbt på vej til polterabend

Under sin lange kræftbehandling fik han gennem 11 måneder kemobehandling, og 63 gange fik han en blodtransfusion. Men ikke en eneste gang har personalet på hospitalet set den lille dreng græde under behandlingerne, tværtimod. Max stak altid sine omgivelser et stort smil, når han så en person i hvidklædt kittel.

Max var blot få måneder gammel, da hans mor konstaterede blærer og udslæt flere steder på hans krop. En hudlæge sendte drengen videre til specialister, og efter få uger fik de urolige forældre at vide, at drengen havde blodkræft. Men chancerne for helbredelse var gode, og Max havde både livsvilje og kræfter til at kæmpe.

Under det lange hospitalsophold var Max ofte isoleret, og hans storesøster fik kun lov til at se sin nye lillebror gennem en rude. Olivia længtes utroligt efter at få Max hjem. Da det endelig skete, blev resultatet fatalt.

Smittet uden forældrenes viden

Læs også: Rugemor vil ikke af med barn

Max måtte efter udskrivelse fra hospitalet ikke have samvær med andre børn af frygt for at blive smittet. Men hans mor tog ham engang imellem med i byen for at handle. Olivia gik i børnehave, og uden forældrenes viden blev hun smittet med skoldkopper. Da de endelig fandt ud af det, var det for sent. Max var smittet, og hans immunforsvar var ikke stærk nok til at kunne klare sygdommen.

- På grund af Max´ sygdom og isolation har vi ikke haft mulighed for at kæle med ham, og give ham nærhed og kærlighed. Men vi fik 14 dage med ham hjemme, inden han blev smittet af sin søster. Det er svært at tænke på alle de smerter, som Max måtte igennem under kræftbehandlingen, og så til ingen verdens nytte på grund af skoldkopper. Livet er ikke let at blive klog på, siger Mikayla Macmillan.

Sponsoreret indhold