Når livet gør ondt

Dødsdømte Meriam har født

28. maj 2014 af Mikkel Milsgaard, Foto: Private
27-årige Meriam sidder på dødsgangen og afventer sin straf. Hendes forbrydelse er, at hun elsker sin mand.

Vil du gerne hjælpe?

Amnesty har startet en underskriftsindsamling, og du kan skrive under her

Meriam har tilbragt de seneste fire måneder i fængsel. Lænket og dømt til døden. Hos sig i cellen har hun haft selskab af sin lille søn, Martin, på to år. I går kom dagen, som er afgørende i hendes dødsdom. Meriam fødte en lille datter, og det betyder, at dommen nu vil blive eksekveret. 100 piskeslag og derefter døden ved hængning.

LÆS OGSÅ: Skal henrettes når hun har født

Frafalden muslim

27-årige Meriam Ibrahim er uddannet læge og mor til to. Hendes forbrydelse er, at hun giftede sig med Daniel. Den mand, hun elsker. Men Daniel er kristen, og derfor er Meriam ifølge myndighederne en "frafalden muslim".

Da Meriam modtog dommen, sagde hun:

- Jeg er kristen, og jeg har aldrig gjort mig skyldig i frafald.

Men dette var tilsyneladende ikke nok til at mildne dommeren.

LÆS OGSÅ: 28-årig mor skal henrettes

Skal hedde Maya

Den lille pige blev født i hospitalsfløjen i Omdurman Federal Women's Prison, som er beliggende i Khartoum i det sydøstlige Sudan. Ifølge Meriams forsvarsadvokat, Mustafa Elnour, har pigen fået navnet Maya. Han fortæller desuden, at den endelige dato for hængningen vil blive fastsat inden for de næste to år.

Meriams håb for benådning kunne være at konvertere til Islam - men efter fødslen lod hun følgende bemærkning falde:

- Jeg vil hellere dø end at opgive min tro.

LÆS OGSÅ: Familien får 440 mio. kroner i erstatning

Følger Sharia-lov

Daniel, der arbejder som biokemiker, er naturligvis knust. Til den lokale presse siger han:

- Min kone er meget, meget stærk. Hun er meget stærkere end mig. Da de dømte hende til døden, brød jeg sammen, og tårerne strømmede ned ad mine kinder. Men hun forblev stærk.

Meriam var gravid i 3. uge med parrets andet barn, da hun blev anholdt. Siden slutningen af februar har hun siddet i kvindefængslet i Khartoum. Næste problem bliver, at myndighederne, som følger islamisk Sharia-lov, ikke vil udlevere lille Martin til Daniel - fordi Daniel er kristen. Hans håb var ellers, at børnene kunne komme med ham til USA, hvor han nu har fået ophold.

Sponsoreret indhold