Når livet gør ondt

Dreng husker sit tidligere liv

20. august 2014 af Louise Søgaard, Foto: Youtube
Drengen James var ikke ret gammel, da han begyndte at fortælle fantastiske historier fra et tidligere liv. Han tegnede detaljerede tegninger af fly og kamphandlinger og led af mareridt fra en anden tid. Da James forældre spurgte ind til hans historier, blev de måløse. Deres dreng kunne bevise, at han havde levet før. Se videoen med den utrolige historie.
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ung krop med gammel sjæl

11årige James Liniger ligner og opfører sig som de fleste andre drenge på hans alder. Men under hans barnlige facade findes en meget gammel sjæl.

-En dag sagde jeg til James, at jeg var glad for, at han var min søn. At jeg syntes, at han var sjov at være sammen med. Han svarede at det vidste han godt, og at det var derfor, at han havde valgt mig, forklarer James far Bruce Leiniger i et interview til Fox8 News.

Læs også: Den åndelige verden forhindrede min død. En stemme stoppede mig inden jeg kørte galt.

Da journalisten besøgte James og hans familie første gang i 2005, var den lille drengs meget fascineret af jægerfly. Den fascination var startet, da James var bare få år gammel. Forældrene tog ham med til flymuseer, udstillinger og flyshow, og James var overraskende bekendt med flyene. I en hjemmevideo, som familien har optaget fra sådan et besøg, ser man James kravle rundt inde i et cockpit. Man hører hans far spørge, om flyets pilot har givet James hans øreværn på. Den anden svarer: Nej! Dem fandt han selv frem.

Tegnede 2.verdenskrig

-Han begyndte at tegne fly, som skød på hinanden. Fly der kastede bomber, og fly som styrtede. Mænd der springer i faldskærm, skibe med fly og lignende, fortæller James far, mens han viser de mange detaljerede børnetegninger frem for Fox8 News.

James tegnede ikke kun voldelige tegninger. Han var i samme periode forfulgt af meget voldsomme mareridt. Når hans mor vækkede ham fra sine mareridt, hvor han lå og sparkede op i luften, forklarede han hende, at den lille mands fly var skudt ned. Det brændte, og den lille mand kunne ikke komme ud.

-Jeg spurgte ham, hvem den lille mand var, og han svarede: Mig. Han viste mig, hvordan han forsøgte at komme ud af cockpittet. Min mand og jeg var lige ved at besvime, fortæller James mor.

Nøjagtige detaljer

Forældrene udspurgte deres søn om hans mareridt. De spurgte, hvilken slags fly. James svarede Cosair. Hvorfor styrtede dit fly? Han svarede: Mit fly blev skudt ned. Hvem skød dit fly ned? Han kiggede på sin far, som om han måtte være dum og svarede: Japanerne. Forældrene blev ved: Hvor lettede du fra? James svarede: En båd. Hvad hed både? James svarede: Natoma og holdt i øvrigt fast i, at hans navn var James, præcis som hans nuværende navn.

Chokerede ville forældrene undersøge, om deres søns udsagn kunne passe.

-Jeg ville faktisk bare have det afkræftet, fortæller James far.

De fandt frem til en tidligere værnepligtig fra skibet Natoma og udspurgte ham om sønnens påstande. Om han kunne huske de folk, som James havde talt om. Det kunne han. Han huskede også en Jim Houston, hvis flys motor blev ramt af japanerne, brød i flammer og faldt i havet. Jim var et kælenavn for James.

Læs også: To veninder føder samme tid, samme sted hele to gange

Kunne genkende og navngive gamle soldaterkammerater

Alt hvad lille James havde fortalt passede. En soldat ved navn James Houston blev skudt ned over den japanske ø chichijima. Forældrene og veteranen var målløse, men de blev endnu mere mundlamme, da James mødtes med veteraner fra skibet og kunne huske deres navne.

Forældrene fandt frem til James Houstons søster Ann.

-James korrigerede os og sagde at hun ikke hed Ann, men Annie. Han sagde, at Ann ikke var hans eneste storesøster. At han også havde en ældre storesøster, som hed Ruth, siger James mor.

Søsteren Ann, kunne fortælle, at den var god nok. Hun fandt et gammelt billede frem af de tre søskende.

-Mit navn var Annie, da jeg var lille. At James kendte mit navn, min søsters navn og vidste, hvad min bror gjorde som barn, er for fantastisk til at forklare, siger Ann Houston.

Søster fra tidligere liv overbevist om sin brors reinkarnation

James kunne huske sine yndlingsting som børn, og da Fox8 News ringede hans familie op via Skype, kunne de fortælle endnu en fantastisk historie. Annie havde sendt James et billede af sin bror, som deres mor havde malet, da James var lille. Det blev James glad for, så han ringede Annie op for at takke hende og spørge hende, hvor det billede, som deres mor havde malet af hende så var. Annie fandt det frem, tog en kopi af det og sendte også det til James. Senere fortalte hun James forældre, at ingen andre end Annies søskende vidste, at deres mor også havde malet det tilsvarende billede af Annie.

Læs også: Fulgtes ad i døden efter 62 års ægteskab. Hånd i hånd trak de vejret for sidste gang

Den utrolige historie faldt et japansk tv-hold for øre. De inviterede James og hans forældre til Japan og fløj dem til den ø, hvor James Houstons fly var styrtet ned. Drengen kiggede ud over havet ved havnen og forklarede, hvor flyende fløj ind, den dag han styrtede i havet. Han kunne også udpege det præcise sted, hvor James Houstons fly var styrtet uden nogen former for hjælp. Hans familie sejlede ud til stedet med blomster, for at mindes den døde James Houston. Da drengen James smed blomsterne i vandet, blev han overrumplet af følelser.

-Jeg får stadig gåsehud ved tanken om, at vi rent faktisk var i Japan på det sted, og at vi var i stand til at lukke et åbent sår hos vores dreng. Det betød meget for James, fortæller Bruce.

Mareridtene stoppede efter mindehøjtidelighed

Da familien kom tilbage fra Japan, tegnede James ikke længere voldelige tegninger, men fredelige tegninger af delfiner og hvaler og japanske skibe med japanske flag, som ikke var krigsskibe.

På James opfordring har forældrene skrevet bogen " Soul Survivor" med James historie og andres historier om reinkarnation.

-Jeg håber, at folk vil forstå, hvor kostbart livet er. Hvor hurtigt det bare kan slutte. Og så håber jeg, at det åbner folks øjne for, at reinkarnation rent faktisk kan ske. Det er en mulighed. Det er ikke en løgn, slutter James skysamtalen med Fox8 News seere.

Se hele nyhedsindslaget i videoen øverst i artiklen. Og skriv gerne på vores facebook-side, hvis du har hørt om danske eksempler på folk, som husker et tidligere liv.

Sponsoreret indhold