Når livet gør ondt

Dreng slugt af dybt sandhul

29. juli 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: Polfoto
Den seksårige dreng, Nathan Woessner, var på vandretur med sin far og nogle venner, da han forsvandt i en sandklit.

En lille dreng, Nathan Woessner, som blev slugt af et dybt sandhul den 12. juli og lå begravet fire timer under sandet, er kommet sig uden mén fra ulykken. Den seksårige dreng var på vandretur med sin far, Greg Woessner, og nogle venner ved nationalparken Indiana Dunes National Lakeshore, USA, da han pludselig forsvandt i en sandklit. I forsøget på at grave drengen fri, sank han endnu dybere ned. Til sidst lå han begravet under tre meter sand.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lykkelige forældre

Efter en storstilet redningsaktion lykkedes det heldigvis for brandvæsnets redningsmandskab at grave drengen fri. Efter behandling på University of Chicago Medicine Comer Hospital viste han hurtigt fremskridt, og han er i dag helt uden mén. Det var derfor også to taknemmelige og lykkelige forældre, Faith og Greg Woessner, som mødte pressen ved kirken i Rock Falls, Illinois, cirka 170 kilometer vest for Chicago. Det var familiens første søndagsgudstjeneste siden ulykken.

LÆS OGSÅ: Søstre døde midt i legen

Husker intet

- Vi vil gerne sige tak til redningsholdet. Vi kan ikke takke dem nok, sagde Faith Woessner.
Hun husker næsten intet fra timerne efter ulykken.
- Jeg husker, at lægen kommer ind og siger, at han er i live. Det er de bedste ord, jeg har hørt i mit liv. Men jeg husker intet af det, han sagde bagefter, fortæller hun.

100 procent sig selv

Forældrene havde ventet det værste, da lægen kom ind.
- Vi havde forberedt os på det værste, fortæller de.
Da Nathan blev fundet i live, var det næste skridt at holde ham i live. Nu er han tilbage i det lille samfund Sterling, Illinois.
- Det er perfekt! Han er tilbage hos os, og han er 100 procent sig selv, sagde Faith.
- For os er det en vigtig påmindelse om, at vi ikke kan tage noget for givet, sagde Greg.

LÆS OGSÅ: Tak for livet Cecilie

Slugt af hullet

Selv husker Nathan ikke ret meget fra dagen i klitterne. Og for at undgå at skræmme ham unødigt, fortæller forældrene kun om ulykken i små doser. Ulykken skete, da han løb ind og legede i et afspærret område, uden de voksne var opmærksomme på det. Men de hørte hans skrig, da han blev slugt af hullet og kom straks ilende til. Først efter tre timer og med hjælp fra 50 brandfolk lykkedes det at få drengen fri af sandet.
- Det var et kapløb med tiden. Vi var sikre på, at vi havde mistet ham, men vi forsøgte at holde fokus, fortæller brandmand Brad Kreighbaum.
Allerede da drengen var i ambulancen fik brandfolkene dog opløftende nyt: Han trækker vejret og græder.

Sponsoreret indhold