Når livet gør ondt

Elias er vores mirakel

6. marts 2014 af Søren Johannesen/Foto: Steen Wrem
Storken lod i den grad vente på sig for Caroline og Morten. I syv lange år kæmpede de for at få et barn med hjælp fra både offentlige og private klinikker. Men alt gik galt. Først da parret var på nippet til at opgive drømmen om en familie, skete miraklet.

Det begyndte ellers så heldigt for Caroline og Morten Marcher.

På deres første date den 28. december 2003 endte de ved rouletten på Casino Copenhagen, hvor Morten lagde 100 kr. på nummer 26 - og vandt! Han lod en enkelt jeton ligge, og sørme om ikke rouletten endnu en gang landede på 26. Det var næsten ikke til at tro.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Allerede dagen efter mødtes de igen, og da Mortens hånd fandt Carolines i sofaen, vidste både hun og han, at det skulle være dem.

2004 var knap begyndt, før Morten skiftede postnummer fra Solrød til Ishøj, hvor Caroline boede, og inden året var omme, havde parret besluttet sig for at lægge Carolines p-piller på hylden og stifte familie.

LÆS OGSÅ: Fødte på fortovet

Vind ugens kurv

Igen i år uddeler vi lækre kurve, som du kan vinde ved at skrive ind og fortælle din historie.

Kurvene er sponsoreret af Jensens Køkken og er et gavekort på 2.500 kr til Jensens Bøfhus, så I kan hygge jer med en aften ude.

Temaet er "Mit livs mirakel". Du kan både indstille dig selv og andre - bare hovedpersonerne er med på at stå frem i Ude og Hjemme.

Husk at oplyse navn, alder, adresse og telefonnummer.
Send en e-mail til: [email protected]
Skriv "Ugens kurv" i emnefeltet.

Eller skriv til:
Ude og Hjemme, Havneholmen 33, 1561 København V
Mærk kuverten "Ugens kurv".

Læs mere om Jensens Køkken her:
www.jensenskoekken.dk

Blev insemineret fire gange

Men storken lod vente på sig.

- Mine forældre var 11 år om at få mig, så jeg var indstillet på, at der måske ville gå et stykke tid. Men jeg havde ikke regnet med, at der ville gå så længe, fortæller 35-årige Caroline, som til daglig arbejder i Borgerservice i Glostrup Kommune.

Efter godt et års forgæves anstrengelser blev Caroline af sin læge henvist til en gynækolog, og i løbet af 2006 blev hun insemineret fire gange. Heller ikke det hjalp.

- Hver gang tænkte jeg, at nu var den der. Men hver gang var det et nederlag. Jeg blev rigtig ked af det, fortæller Caroline.

Hemmelig gift

For at kunne fortsætte i fertilitetsbehandling i det offentlige system blev hun og Morten i al hemmelighed gift på Solrød Rådhus i begyndelsen af 2007. Kun Carolines far, Jørgen, og Mortens mor, Bente, kendte til giftermålet, som blev fejret med en beskeden frokost i Køge og lidt champagne hjemme hos Mortens mor.

Kort efter blev Morten, som var klejnsmed, ramt af en arbejdsulykke, da han fik et jernrør op gennem knæet og ind i lårbenet. Ulykken, som skete i maj, to måneder før, han og Caroline rykkede ind i deres nykøbte fælles hus i Greve, lagde yderligere pres på parrets i forvejen hårdtprøvede psyke.

Økonomisk hjalp det heller ikke, at Morten måtte skifte til et arbejde på nedsat tid som pedel på en skole.

Alligevel forsøgte de at bevare optimismen, da de gik i gang med endnu fire insemineringsforsøg på Hvidovre Hospital. Ingen af forsøgene lykkedes.

Det gjorde de efterfølgende IVF-behandlinger heller ikke, hvor lægerne tog Carolines æg ud og befrugtede dem med Mortens sæd, før de atter blev sat tilbage i Carolines livmoder.

LÆS OGSÅ: Nu kan lille Emma endelig lege

Sidste chance

I sommeren 2009 havde parret opbrugt deres muligheder i det offentlige system. I stedet besluttede de at prøve med donorsæd. Det lykkedes faktisk at gøre Caroline gravid, men ak, hun og Morten havde kun lige glædestrålende fortalt familien om de lykkelige omstændigheder, før Caroline tabte barnet.

En privat fertilitetslæge på Frederiksberg undersøgte Caroline, og hans besked var nedslående: Drop det. Enten kunne de forsøge sig med donoræg, eller også måtte de adoptere.

- Det var alt for dyrt for os. Æg fra udlandet kan nemt koste 100.000 kr., og en adoption er endnu dyrere, fortæller Caroline, hvis kolleger på Borgerservice ellers var begyndt at samle penge ind - ligesom Mortens mor tilbød at støtte dem økonomisk.

I efteråret 2010 fandt det hårdtprøvede par en klinik i Ballerup, hvor de for 30.000 kr. kunne få et donoræg fra udlandet. Det var sidste chance. Ventetiden var et år. Men så skete miraklet! To dage efter, at Caroline og Morten havde indbetalt de første 3.000 kr., fik Caroline en underlig fornemmelse i kroppen. Det var den 5. november 2010.

Mens Morten lå på sofaen og så fodbold, listede hun ud på toilettet og tog en graviditetstest. Da to utydelige streger viste sig på testen, var hun ved at besvime.

Hun var gravid!

Farmor døde før fødslen

Graviditeten forløb uden problemer, og den 17. juli 2011 kom lille Elias til verden på Roskilde Sygehus, 52 cm lang og med en vægt på 3.490 gram.

Der var dog et skår i glæden - 45 timer inden fødslen døde Mortens mor, Bente, af kræft på selvsamme sygehus. Hun blev kun 64 år.

Både Morten og Caroline ville selvsagt have elsket, at Bente havde nået at se lille Elias komme til verden - men mon ikke farmor alligevel følger med i sit nu godt 2½-årige barnebarns liv og udvikling fra sin himmel?

LÆS OGSÅ: Mariann nægtede at dø fra sin nyfødte datter

Sponsoreret indhold