Når livet gør ondt

Én forkert bevægelse kan koste Pia livet: Sidste chance for at overleve er 26. april

13. april Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat
Pia Houmøller lider af en yderst sjælden lidelse, der betyder, at én forkert bevægelse kan koste hende livet. Nu håber hun på at samle penge nok ind, så hun d. 26. april kan blive opereret i New York og få livet igen.
49-årige Pia Houmøller

Engang nød hun et aktivt liv med bordtennis, lange gåture og masser af motion. Men de sidste par år har Pia Houmøller fået det gradvist dårligere og dårligere.

I dag er den 49-årige kvinde fra Amager komplet lænket til sin seng – ude af stand til at lave andet end at ligge helt stille.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Pia Houmøller lider af den sjældne sygdom Craniocervical Instabilitet. Groft sagt betyder det, at kraniet ikke sidder fast på rygsøjlen.

Hendes hoved sidder for løst, og det betyder, at dele af hjernen kan tager skade - med livsfarlige konsekvenser til følge.

Selv når Pia Houmøller skal køre bil, må hun ligge ned.
Selv når Pia Houmøller skal køre bil, må hun ligge ned. Så alvorlig er hendes tilstand.
Foto: Privat

For Pia betyder den ustabile nakke, at hun oplever at få pludselige spasmer og voldsomme smerter, mens det sortner for hendes øjne.

Én forkert bevægelse kan desuden koste Pia livet, og derfor beder hun til, at en forestående operation i New York bliver hendes redning. Men tiden er knap. For operationen er om få uger – helt præcist den 26. april – og Pia mangler stadig omkring 160.000 kroner til den livsvigtige, men også dyre operation.

– De sidste penge er virkelig afgørende. Jeg er håbefuld, men jeg er også rislende nervøs for, at vi ikke når at få indsamlet pengene. Slutspurten er virkelig sat ind, og det er meget nervepirrende, fortæller Pia til SE og HØR.

Sådan kan du hjælpe

Du kan hjælpe Pia ved at sende et beløb afsted på MobilePay 221010.

Du kan følge hendes liv og vej til operation her.

Èt øjebliks uopmærksomhed

Tilbage i november 2021 mærkede Pia for alvor, hvor syg hun er. Hun var ved at kysse sin søn godnat, da hun lavede én forkert bevægelse med nakken.

– Det sagde knæk, men jeg gik i seng og tænkte, at det nok var bedre næste morgen. Men da jeg vågnede, kunne jeg bare slet ikke være oprejst, siger Pia.

Siden den dag har hun kæmpet med voldsomme nakkeproblemer, spasmer og smerter.

– Det var bare ét øjebliks uopmærksomhed, og så var helvede løs, siger Pia.

På grund af den alvorlige situation var det meningen, at Pia allerede skulle have været opereret hos specialister i New York sidste sommer. Desværre nåede hun og familien ikke at få sparet de omkring 650.000 kroner ind, som den livsnødvendige operation koster.

– Det var fuldstændig hjerteskærende at skulle aflyse, forklarer Pia.

– Vi har opsagt både pensionsopsparing og sparet på alle måder, vi kunne. Men det var stadig ikke nok, tilføjer hun.

Stort set hele døgnet er Pia Houmøller bundet til sengen.
Stort set hele døgnet er Pia Houmøller på 49 år bundet til sengen. Én forkert bevægelse kan koste hende livet.
Foto: Privat

Heldigvis er Pia omgivet af kærlige og handlekraftige venner, der nu har startet en indsamling. De seneste tre uger har utallige mennesker – både kendte som ukendte – sendt donationer i retning mod Pia. Det betyder, at hun nu har indsamlet godt 490.000 kroner.

– Det er så fantastisk at se, hvordan fremmede mennesker har ønsket at hjælpe mig. Nogen som jeg slet ikke kender. Jeg er meget taknemmelig og håber, at de sidste penge når at komme, så jeg kan blive opereret.

En livsvigtig operation

Operationen er ikke kun dyr. Den er også omfattende. Pia forventer, at den vil tage op mod otte til ti timer. Her vil lægerne bore skruer ind i Pias nederste nakkehvirvler og kraniet. På den måde vil Pias nakke blive fuldstændig låst.

– Jeg vil ikke kunne bevæge nakken, men det vil beskytte hjernestammen. Og det er så livsvigtigt for mig, for ellers er det, at jeg er i risiko for at dø, forklarer Pia.

Herhjemme har lægerne ikke mulighed for at operere Pia, hvilket er grunden til, at hun har søgt mod USA og New York.

Engang havde Pia Houmøller et aktivt liv med bordtennis
Engang havde Pia Houmøller et aktivt liv - blandt andet med bordtennis. Men i dag er virkeligheden en langt anden
Foto: Privat

– Vi er et lille land, og jeg anser det for helt naturligt, at vi ikke kan have specialister indenfor alt. Men det ærgrer mig, at vi ikke kan få betalt livsvigtig operation i udlandet, siger Pia, der nu altså beder en sidste bøn til, at de sidste penge når at blive indsamlet inden 26. april:

– Det vil betyde alt for mig at blive opereret. Det vil betyde, at jeg slipper for at ligge i sengen og kun kigge op. At jeg ikke længere er bundet til min seng hele døgnet. Jeg vil kunne få mit liv tilbage, siger Pia.

Du kan hjælpe Pia ved at sende et beløb afsted på MobilePay 221010. Du kan også følge hendes liv og vej til operation her.

Sponsoreret indhold