Når livet gør ondt

Er bedstemor morderen?

6. november 2012 af Mikkel Milsgaard, Foto: Polfoto
Da 12-årige Tia forsvandt, blev hun efterlyst på landsdækkende tv af sin bedstemor. Nu er bedstemoderen og hendes kæreste tiltalt for at stå for drabet på den lille skolepige, som lå skjult på bedstemoderens loft i en uge, før hun blev fundet.

Lørdag den 4. august blev 12-årige Tia Sharp fra London efterlyst på landsdækkende tv i England. Hun havde været borte i et døgn og var sidst set hjemme hos sin bedstemor. Ifølge bedstemoderen, 46-årige Christine Sharp, var Tia gået til byen for at købe nye sko og var aldrig vendt tilbage.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Politiet starter eftersøgningen

En eftersøgning blev sat i gang, og lokalbefolkningen deltog beredvilligt i eftersøgningsarbejdet. Der blev trykt T-shirts og klistret efterlysningsplakater op på lygtepæle og hvert et gadehjørne. I medierne var bedstemoderen særdeles aktiv. Hun appellerede til politi og naboer om at gøre en ekstra indsats for at finde hendes lille barnebarn. Der blev endda udlovet en dusør på 250.000 kroner for tip, der ville føre til, at Tia blev fundet i god behold.

Læs også, om Maja der blev myrdet som straf af sin far

Fundet på bedstemors loft

Syv dage efter, Tia blev meldt savnet, blev hun fundet på loftet hos bedstemor Christine. Den spinkle pige lå pakket ind i et lagen og nogle indkøbsposer. Kort efter blev Christine og hendes kæreste, den 37-årige arbejdsløse Stuart Hazell, anholdt og sigtet for drabet på Tia.

De retsmedicinske undersøgelser viser, at Tias krop bar spor efter vold. Dødsårsagen var kvælning.

Derudover viser undersøgelserne, at drabet formentlig var seksuelt motiveret. Derfor sidder Stuart Hazell nu fængslet, sigtet for drab, mens bedstemoderen, Christine Sharp, er sigtet for medvirken til drab. Hun er dog blevet løsladt mod kaution. Hun nægter sig skyldig.

Dødstrusler

På trods af sigtelsen dukkede bedstemoderen op til begravelsen, hvor hundredvis af familiemedlemmer, venner og klassekammerater også deltog. Ifølge flere engelske medier modtager Christine dagligt dødstrusler. Stuart Hazell bliver nu overvåget 24 timer i døgnet i fængslet, da flere medindsatte har truet med at slå ham ihjel.

Sagen imod Christine Hazell og Christine Sharp forventes afsluttet i januar næste år.

Her kan du læse om Anette, der er blevet forfulgt af sin ekskæreste i fem år

Kritik af de sociale myndigheder

I forbindelse med den tragiske sag er også de sociale myndigheders arbejde, eller mangel på samme, kommet i søgelyset. Både i 2008 og 2011 skulle myndighederne have modtaget underretninger vedrørende Tia Sharps "bekymrende" situation. Heri gives der blandt andet udtryk for mistanke om vold og misbrug i familien.

Ligeledes stilles der spørgsmål ved, hvorfor politiet skulle bruge hele otte dage på at lægge to og to sammen og finde Tia på loftet.

Sponsoreret indhold