Når livet gør ondt

Er den blonde pige Lisa?

21. oktober 2013 af Louise Søgaard. Foto: Private
I USA kan en familie ikke sove om natten af ren og skær spænding. Billedet af den blonde pige fra Grækenland, kaldet Maria, der har gået verden rundt, fylder dem med håb. Kan det være deres datter Lisa?

Øjnene er de samme. Næsen er den samme, munden ligner også, selv øjenbrynene er de samme. For Lisas familie var det som at se Lisa, da de modtog billederne af den blonde forhutlede græske pige med det mistroiske blik i øjnene.

Siden 3. oktober 2011 har Lisa Renee Irwin været forsvundet fra sin familie i Kansas City, Missouri. Hun var 10 måneder, da hun forsvandt fra familiens hjem en sen aften, mens hendes mor Deborah Bradley sad på husets terrasse med en nabo og hyggede sig med vin og cigaretter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bortført fra sin seng
Lisas far Jeremy Irwin var taget på arbejde og Deborah puttede deres datter halv syv. Kort tid efter blev Lisas to ældre brødre også puttet. Da Deborah selv gik i seng, sov alle børn på deres værelser. Men da Jeremy kom hjem fra sit natarbejde, opdagede han, at flere lys i huset var tændt, døren stod åben, og Lisa var væk. Siden har ingen set Lisa.

Læs også: Husker du Susan-sagen? Ny fantomtegning kan måske fælde hendes morder.

Vidner påstår at have set en mand gå ned ad gaden natten til d.4. oktober 2011 med en baby i armene, men han er aldrig blevet fundet, og samtlige tip i sagen har vist sig ubrugelige.

Efterlyses på Facebook
Forældrene Deborah og Jeremy har oprettet en side på facebook for at holde liv i Lisas sag. For at vise deres datter, at de aldrig vil opgive håbet om at finde hende igen. Siden hedder: Lisa Irwin -Footprints in the sand. Her opfordrer forældrene alle til at dele det nye aldersfremskredne foto af Lisa. Billedet forestiller Lisa, som eksperter mener, at hun vil se ud i dag, tre år gammel.

Det er uhyggeligt, som det fremstillede foto ligner den græske pige.

Læs også: Maddie-sagen tæt på opklaring

Den græske organisation, The Smile of The Child, har passet på den lille pige, siden hun blev fundet af myndighederne i en Roma-lejr i byen Farsala i det sydlige Grækenland. Pigen boede i et hus med tolv andre børn, en kvinde på 40 år og en mand på 39 år.

Pigen fundet i Roma-lejr
Det græske politi var midt i en razzia på jagt efter stoffer og våben i Roma-lejren, da de faldt over det børnerige hus og den lille blonde pige, som skilte sig påfaldende ud fra sine påståede søskende. Pigen taler ikke ret meget og næsten ikke et ord græsk. Hendes DNA viste sig ikke at passe med de påståede forældres, som derfor er anholdt og sigtet for bortførelse.

Roma-parret kan ikke gøre rede for, hvor pigen kommer fra, og hvem der er pigens biologiske forældre. Deres historier varierer. Først påstod de, at de fandt pigen viklet ind i et tæppe ved deres hjem, og siden har de påstået, at de fik hende overdraget af forældrene selv.

10 familier håber, at Maria er deres pige
The Smile og The Child har modtaget tusindevis af henvendelser fra hele verden fra folk, som mener at vide, hvem den lille pige i virkeligheden er. Ti af disse henvendelser er meget interessante, fordi de alle drejer sig om piger, der har et eller flere træk til fælles med den forældreløse pige.

Uanset hvad pigen har været udsat for, er hun elsket og savnet af en familie et sted i verden. I Grækenland gætter man på, at pigen er skandinavisk pga. de blå øjne, den lyse hud og det blonde hår. I USA holder man vejret og beder til, at pigen er Lisa Irwing.

Sponsoreret indhold