Når livet gør ondt

Familiens hund gik gennem isen

12. februar 2014 af Carsten Holst foto privat
Ole Droop havde ikke forestillet sig det drama, han løb ind, da han besluttede at gå en tur med sine to børn og familiens schæfer, Balto. Hunden løb ud på isen på Poulstrup sø, og gik gennem den tynde is. Det var umuligt for hunden selv at komme op, og Balto blev først reddet i sidste øjeblik.

En legesyg hund og tynd is på en vinterkold sø er en farlig kombination. Det kan rektor Ole Droob, Klarup, skrive under på. Havde det ikke været takket være hjælp fra vildtfremmede menneske er det tvivlsomt, om han og hans børn havde fået familiens 3-årige gamle schæfer, Balto, med hjem i live fra en udflugt med til Poulstrup sø i Nordjylland.

Hunden gik gennem isen

- Jeg lod Balto løbe ud på isen på søen, og det skulle jeg selvfølgelig aldrig have gjort på denne tid af året. Hunden løb ned i den ene ende af søen, og 10 meter fra bredden gik den pludselig gennem isen, fortæller Ole Droob.

LÆS OGSÅ: 3-årig redder mor fra døden

Umiddelbart troede han ikke, at der var fare på færde. Balto er glad for at være i vand, og han er en dygtig svømmer. Men Ole Droob måtte til sin skræk konstatere, at familiens hund ikke ved egen hjælp var i stand til at komme i sikkerhed. Den kunne ikke komme op på isen, der samtidig var for tyk til, at Balto kunne knuse den og bane sig vej mod land.

Svømmede og blev tappet for kræfter

I mere end et kvarter svømmede hunden hjælpeløs rundt i det iskolde vand, indtil tililende mennesker kom til med forskellige hjælpemidler som en træstamme, et reb og en rive med et langt træskaft.

LÆS OGSÅ: 8-årig redder 6 og dør

Jeg prøvede at komme ud til Balto på træstammen, men røg selv gennem isen. Jeg var ved at blive trukket ned af alt det våde tøj og isen, og det var svært at komme op igen, fortæller Ole Droop efter chokerende oplevelse.

Sidste desperate forsøg


- To venlige mennesker kom med en rive med et tov. I et sidste, desperat forsøg på at redde hunden svømmede jeg så langt ud mod den, at den kunne nå skaftet og bide sig fast. Det var med de sidste kræfter, at hunden og jeg kom i land. Der stod mennesker klar på bredden med tæpper, og andre kørte os hjem. Jeg var for træt og for rystet til selv at kunne køre, og Balto kunne næsten ikke slæbe sig hen til bilen.

Inden Ole Droop svømmede ud mod sin hund, kunne han se i Baltos øjne, at den var ved at miste livsgnisten. De mange minutter i det iskolde vand havde tappet hunden for kræfter, og den var tæt på at give op. Nogle minutter længere i det kolde vand havde med stor sandsynlighed betyder, at familien ikke havde fået Balto med hjem i live.

Hyggetur endte i drama


LÆS OGSÅ: Redder 6 stormofre med traktor

Ole Droop havde planlagt en hyggetur til søen sammen med børnene Bella, 2, og Oliver, 8. Heldigvis var lille Nadia på 1 år blevet hjemme, så hun ikke også oplevede dramaet på isen.

Ole Droob er en smule flov over situationen og véd, at det var dumt at lade Balto løbe ud på den tynde is. Han håber, at andre kan lære af hans fejl. Til gengæld er han taknemmelig for den hjælp, han fik fra uventet side. Vildtfremmede mennesker kom til for at yde assistance. Det er også én af årsagerne til, at Ole Droob har valgt at fortælle sin historie offentligt.

Barskt at tænke på

- Hvis disse ukendte mennesker ikke havde hjulpet, var Balto sikkert druknet. Situationen er barsk at tænke tilbage på. Til gengæld varmer det mig om hjertet, at så mange ville hjælpe. Moralen af denne historie må være, at vi skal hjælpe hinanden, hvis der er behov for det, siger Ole Droob.

Hundeejeren håber at få kontakt med de ukendte hjælpere, så han kan sige tak for indsatsen.
Sponsoreret indhold