Når livet gør ondt

Far anklaget for at slå sine børns morder ihjel

19. august 2014 af Louise Søgaard, Foto: Privat
Få minutter efter Davids to drenge var blevet ramt af en spritbilist, døde spritbilisten af to skud i hovedet. Hvem der skød ham er en gåde, og mange mener, at David bør erklæres uskyldig ligegyldig, om han gjorde det eller ej.

Læs også: Min mand levede et dobbeltliv. Han havde kone og seks børn ved siden af vores familie.

Hvad der derefter skete, kan ingen forklare. Naboer hørte ulykken og kort tid efter to skud. Spritbilisten, der havde dræbt David Junior på stedet og kvæstet Caleb så slemt, at den 11-årige døde på hospitalet, blev fundet dræbt af to skud i hovedet. Men hvem gjorde det?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mordsag uden beviser

Anklageren påstår, at faderen David Barajas løb hjem, hentede en pistol og løb tilbage til ulykkestedet for at skyde føreren af bilen. Vidner har set David nærme sig spritbilistens bil. Davids forsvarer, Sam Cammack påstår, at David er en sørgende far og en god mand - ikke en morder.

Mordvåbnet blev aldrig fundet, og Davids forsvarer påstår, at David aldrig har ejet en pistol. Dog fandt politiet patroner magen til dem, som Jose blev dræbt med, i familien Barajas hjem. Men en test for krudtslam på David kom tilbage negativ, hvilket tyder på, at David ikke har affyret en pistol.

Læs også: Alle sagde farvel til femårige Darla. Hun var forbrændt over hele kroppen bortset fra ansigtet

Uden et mordvåben, kan anklageren næppe bevise, at David slog sine børns morder ihjel. Og sagen gøres ikke mindre kompliceret af, at en lignende sag om selvtægt i 2012 også i Texas endte med, at juryen nægtede at dømme en tiltalt far. En far der stod anklaget for at have banket en mand til døde, da han greb ham midt i et overgreb på hans 5-årige datter bag en lade. Faren havde selv ringet efter en ambulance og bedt dem om at skynde sig, fordi han var bange for, at den pædofile mand var ved at dø.

-Det er ikke sådan, det bør være, men juryer har det med at dømme ud fra deres moralske overbevisninger frem for deres lovmæssige forpligtelser, forklarer forsvarsadvokaten Joel Androphy, som ikke er på sagen.

Kan næppe dømmes for mord

Bliver David dømt skyldig i mord, kan han risikere livstid. Mange i lokalsamfundet har vist deres støtte til den 32-årige far. De har oprettet facebooksiden: Free David Barajas, hvor de poster detaljer om indsamlinger til fordel for David samt udtrykker deres opbakning til David, om han er skyldig eller ej.

Læs også: Nu ser jeg kun mine børn i mine drømme. En mors gribende afsked med sine tre dræbte børn (link fjernet)

Den dræbte spritbilist Jose efterlader sin forlovede 22-årige Felicia Leija og deres datter Alisa, som blev født få måneder før ulykken. Joses familie har udtalt til pressen, at Joses skæbne burde være afgjort i en retssag og ikke af nogen enkeltperson. Enken Felicia fordømmer selvtægt og insisterer på, at ingen kan sige, at de forstår, hvad David gjorde, fordi ingen kan vide, hvad de selv ville gøre.

Sponsoreret indhold