Når livet gør ondt

Far banker sin søns voldtægtsmand

20. juli 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Politifoto
En far i Florida i USA, blev så rasende, da han overraskede en 18-årig mand i færd med at voldtage hans 11-årige søn, at han bankede den 18 årige, så blodet flød. –Jeg gjorde bare det, jeg som far har ret til, forklarede han, da politiet ankom.

En 35-årig mand fra Daytona Beach i Florida havde været væk fra sit hus i ganske kort tid, fordi han var taget ud for at købe mad til sig selv og sin 11-årige søn. Da han kom tilbage overraskede han sin 18-årige nabo i færd med at seksuelt mishandle sin søn.

Læs også: Lille Evie dræbt i Ukraine

Den 35-årige far blev rasende og angreb omgående den 18-årige med slag og spark. Han slog ham både blodig og bevidstløs, inden han ringede til politiet.

Handlede som en far

-Jeg har en gerningsmand til jer. Han ligger her i en sø af blod, sagde den 35-årige ifølge den lokale avis, The Daytona Beach News Journal til politiet.

Læs også: Takkebrev fra mor til Downs-dreng

Da politiet ankom, blev den 18-årige straks anholdt, og han har senere erkendt det seksuelle overfald. Faderen, som bankede gerningsmanden, er ikke blevet tiltalt.

-Faderen handlede bare som en far. Jeg kan ikke se, hvad jeg skulle anklage faderen for, siger politichefen for Daytona Beach politi, Mike Chitwood.

Billede på nettet

Som der er praksis i mange dele af USA, lagde politiet også det billede, de havde taget af den 18-årige, ud på nettet. Her fremgår det tydeligt, at han er slemt forslået.

Læs også: Begik selvmord efter skænderi med bror

Episoden har fået debatten om selvtægt til at blusse op i USA. En debat, som også dukker op herhjemme fra tid til anden.

Danskere om selvtægt

I en helt ny undersøgelse fortaget af analyseinstituttet YouGov for Kristeligt Dagblad viser det sig, at 46 procent af danskerne mener, det kan være i orden at gribe til selvtægt. 44 procent svarer nej, mens 10 procent svarer ved ikke. I alt 1005 danskere er blevet spurgt i undersøgelsen, der netop er offentliggjort i Kristeligt dagblad.

Sponsoreret indhold