Når livet gør ondt

Flemming fra Ekstremt fed: Ramt af tragedie efter tv-succes

7. februar 2014 af Karin Heurlin, foto: Morten Mejnecke
Flemmings liv var som forvandlet, efter han tabte 75 kilo i tv-programmet Ekstremt fed. Men netop som alt så lysere ud end nogensinde, blev han ramt af en tragedie. En blodprop kostede ham hukommelsen og bankede ham tilbage til de gamle dårlige vaner.

Man behøvede faktisk ikke se tallet på vægten, da Flemming Svenningsen fra Albertslund afsluttede et benhårdt slanke-år i TV3-programmet Ekstremt Fed.

Bare ved at kigge på ham kunne man se, at han var blevet en anden mand. Han havde i hvert fald fået en ny krop. Den var nemlig blevet 75 kilo lettere.

Læs også: Sådan gik det deltagerne fra Ekstremt fed.

Med den nye krop fulgte også et nyt og langt bedre liv, efter optagelserne stoppede for halvandet år siden.

- Jeg havde det virkelig godt. Jeg var blevet meget mere social og havde fået viljen til at gøre mange ting., siger den 34-årige klubmedarbejder, som havde fået de nye sunde vaner så dybt ind under huden, at de ikke længere var en slankekur, men en selvfølge.

Ramt af blodprop

 

 

Selv var Flemming sikker på, at det var sådan, hans liv skulle se ud for altid. Men han fik kun lov at nyde succesen et halvt år. Den 6. februar 2013 ændrede alt sig. Det var den dag Flemming fik blodprop i hjernen.

- Efter det gik alt ned ad bakke, erkender Flemming, som i dag sidder i sit rækkehus - 35 kilo tungere, end da han stoppede i Ekstremt Fed.

Læs også: Tabte 159 kilo og fandt kærligheden

Hvor han efter programmet var begyndt at løbe og endda søge efter kærligheden, må han i dag kæmpe forpustet med at få sko og sokker på, og datinglivet har han lukket helt ned for.

Glemte gode vaner

Blodproppen gik ikke bare ud over hans evne til at tale, hans motorik og hans følelsescenter. Han mistede også en stor del af sin hukommelse. Også den del, hvor alle hans nye sunde vaner lå.

- Stort set alt, hvad jeg havde lært det sidste år, forsvandt. Der var også mange personer fra programmet, som jeg slet ikke huskede, siger Flemming, som efter han var blevet udskrevet fra hospitalet havde sin far boende. Men da faderen rejste hjem efter et par uger, gik det helt galt.

- Jeg spiste grillmand, grillmad og grillmad. Alle mine huller i hukommelsen blev skiftet ud med mine gamle vaner.

Når Flemming var ude og købe ind, foregik der en kamp i hans hjerne mellem hans gamle trang og hans hullede hukommelse med de nye, gode vaner. Uden at tænke over det kunne han fylde kurven med slik og studenterbrød nærmest per automatik.

Nogle gange stoppede han op midt i forretningen og kiggede overrasket ned på sine varer for så at skynde sig at lægge dem tilbage. Men tit gik det galt, og det kunne ses på vægten. Det gjorde det selvfølgelig heller ikke bedre, at motionen gik helt i stå.

Læs også: 27-årige Claudia elsker sin store krop

I dag er det næsten et år siden, og Flemming har fået genoptrænet sin tale og sin motorik - selvom han aldrig bliver helt som før.

Vil tabe sig igen

Flemming har vænnet sig til at leve med blodproppens følger. Den hullede hukommelse betyder, at alle hans gøremål står skrevet ned i hans kalender. Og de fedende indkøb har han også fået stoppet de sidste måneder, hvor han tre gange om dagen får en påmindelse på sin telefon, hvor der står: Køb ikke chips og slik.

- Det har hjulpet rigtig meget, siger Flemming, der også er begyndt at dyrke motion igen, efter at han i juni måned fik en trehjulet cykel af kommunen. I dag taber han sig igen. Ikke hurtigt, men det går den rigtige vej. Målet er at komme ned på omkring 100 kilo.

 

Sponsoreret indhold