Når livet gør ondt

Fødte 4 børn på 4 minutter

31. maj 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privatfoto
De har været et par i 10 år. Og har gennem fire år ønsket sig et barn sammen. Men det lykkedes ikke. Bare indenfor de senere år har Grace Slattery oplevet fire ufrivillige aborter. Men så lykkedes det. Grace og James blev forældre til ikke bare én baby. Nej, Grace fødte 4 børn på 4 minutter.

Lægerne havde planlagt et kejsersnit. For Grace Slattery var gravid med firlinger, og for en sikkerheds skyld, skulle de fire børn ud i god tid. Men naturen snød lægerne. Dagen før det planlagte kejsersnit gik vandet, og Grace blev hastet på sygehuset for at føde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

-Hvis du vil være med til fødslen, må du hellere skynde dig, ringede Grace, dagplejemor fra Irland, og sagde til sin mand, James, 33.

Sad stille og redte hår

Han var på arbejde et godt stykke væk fra sygehuset og svarede, at han ikke troede, han kunne nå frem.

LÆS OGSÅ: Nanna stopper i de unge mødre

-Så må du ringe til politiet og bede om eskorte, sagde hun til sin mand ifølge avisen The Irish Independent.

-Jeg troede, hun var blevet skør, men jeg fik faktisk et lift af politiet ind på sygehuset og skyndte mig op på fødegangen, fortæller James.

Til sin overraskelse fandt han sin kone sidende stille og roligt på sengekanten, mens hun redte sit hår.

-Hej, hvordan går det. Jeg skal ligge være færdig med mit hår, så er jeg klar, sagde hun med ophøjet ro til sin noget mere stressede og nervøse mand.

Fire små fantastiske børn

Men så skete der ellers noget. Bare en time efter James var ankommet, havde Grace født fire små, fantastiske børn.

Fra den første baby kom ud, til den sidste var født, gik der ikke mere end 4 minutter. Tre piger og en enkelt dreng blev det til.

LÆS OGSÅ: Lille Leah glemte alle smerterne

Dagen efter delte hun sin glæde med vennerne på Facebook:

-Ja, jeg fik så ikke et kejsersnit i dag. For babyerne besluttede, at de ville ud i går. Så på mellem fire og seks minutter fødte jeg fire babyer.

Amelia Helen - 1.950 gram

Mollie Rose - 980 gram

Lily Grace May - 1.380 gram

Lucas James - 1.461 gram

Alle fire kom sprællevende og skrigende ud. Alle har det indtil videre godt. Fantastisk, skrev hun og hendes mand lagde et billede ud, han havde taget af de fire små nye.

Tak til familie og venner

Grace fødte i 32. uge og børnene er da også lidt små og med en lidt lav vægt. Men alt tyder på, at de fire babyer har klaret den hårde vej ud i livet godt.

LÆS OGSÅ: Stephanie kæmper videre

-Jeg vil gerne takke vores familie og vores naboer, som har gjort så meget for at hjælpe os. De har været utrolige. De har malet børneværelset, bygget pusleborde og i det hele taget givet en hånd, sagde James dagen efter fødslen.

Fire aborter

Han gjorde opmærksom på, at graviditeten havde været hård for Grace. Og at lægerne ikke havde været alt for optimistiske, da de ved den første scanning konstaterede, at Grace ventede firlinger.

For i årene inden, havde Grace aborteret hele fire gange, og derfor mente lægerne, at det kunne blive svært at gennemføre graviditeten og da specielt, da der var fire børn i Grace's mave.

-Men supermor her, har gjort et godt job, og i dag har vi fire små babyer, siger James Slattery glad. James har i forvejen en 13-årig søn, Joshua, fra et tidligere forhold.

-Børnene blev straks kørt op på neonatal-afdelingen. Men vi fik da lidt tid med Lucas og Mollie, hvilket var fremragende. Grace nåede at give Lucas et ordentligt kys. Det var et smukt øjeblik, siger James Slattery, der også kan fortælle, at de har et lager på 5.500 bleer hjemme i huset.

-Det skulle være nok til det første halve års tid.

Sjælden fødsel

-Heldigvis går det indtil videre godt. Jeg håber med guds hjælp, at det vil fortsætte sådan, tilføjer han i Irish Independent.

LÆS OGSÅ: Stenet ihjel

Firlingefødsler er måske ikke helt så sjældne mere, som de har været. Men Grace og James fik deres firlinger på helt naturlig måde, og uden at de havde været igennem reagensglasmetode eller hormonbehandlinger. Og den slags firlingefødsler er stadig meget sjældne. Det er for eksempel langt fra hvert år, der fødes naturlige firlinger i Danmark.

Sponsoreret indhold