Når livet gør ondt

Forladt da jeg blev gravid

2. juni 2010 af Joan Andersen
Malene Hasselblads kæreste forlod hende, da hun blev gravid. Malene, 39 år, har aldrig fortrudt, at hun fik datteren Sophie, et år.
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem

Kæresten skred, da graviditeten var en realitet.
Han havde planlagt en romantisk rejse til Seychellerne for de to sammen, og blot et par dage før havde han sagt, at han elskede hende, men så elskede han hende åbenbart ikke mere.

Fem års kærlighed betød ikke mere.
Hun fik beskeden i en mail: Han gik fra hende, for han var ikke klar til at blive far.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: De tager på ferie uden far

Et kæmpe chok
- Jeg følte, tæppet blev revet væk under mig. Der var intet, der tydede på, at vi var på vej fra hinanden. Hvis jeg ikke var blevet gravid, havde vi sikkert været sammen i dag, siger den 39-årige forfatter Malene Hasselblad.

Deres datter Sophie blev født for 16 måneder siden. Beslutningen om ikke at få en abort var den sværeste i Malenes liv.
Men når hun i dag ser på sin skønne datter, er hun ikke i tvivl om, at hun valgte rigtigt.

- Jeg var hele vejen rundt med læge, mødrehjælpen, abortrådgivningen osv. Det var rigtig svært. Jeg var da godt klar over, at graviditeten ikke var belejlig, men jeg havde aldrig troet, at han ville reagere på den måde. Han er et ærligt og reelt menneske, som også har noget på den øverste etage, siger hun.

Læs også: Kærester er forbudt.

Vreden var nemmere end sorgen
Hun havde prøvet at være alenemor før med sin nu 12- årige søn. Hans far meldte fra, da drengen var fem år.
Nu stod hun med endnu en mand, som ikke ville være far.

- Jeg var så ked af det og til tider så vred, at jeg næsten ikke kunne holde ud at være i min egen krop. Vreden var nemmere at håndtere end sorgen. Jeg havde virkelig ikke fortjent det her, fortæller hun.
De havde været sammen om at dyrke ubeskyttet sex, men nu skulle de åbenbart ikke være sammen om at tage konsekvensen af det.

- Jeg havde ikke en eneste glad dag under graviditeten. Når man stopper et forhold normalt, så kan man smække med døren, men jeg bar hans barn og skulle hele tiden forholde mig til ham. Og lige efter jeg havde født, skulle jeg også forholde mig til hans nye kæreste, som var til skue i pressen og ikke var bleg for at fortælle, at hun ville giftes og have børn. Helt grotesk, det var alt dét, han lige var flygtet fra, siger Malene.

Læs også: Forladt to måneder før fødsel.

Elsker sin datter
Hun tillod endda faderen at være med til fødslen.
Det glæder hende inderligt, at han også fik blanke øjne, da han stod med deres datter i armene for første gang.

- Han elsker Sophie over alt på jorden. Han handlede, som han formåede på det tidspunkt. Måske ville han indirekte og ubevidst straffe mig, fordi jeg valgte at beholde barnet. Jeg er ikke i tvivl om, at han har fortrudt sin reaktion. I dag ville han have handlet anderledes. Det vigtigste i dag er, at han er en fantastisk far, og vi har et godt samarbejde om Sophie, siger hun.

Om de nogensinde finder sammen igen og bliver en rigtig kernefamilie, tør Malene ikke spå om.
- Umiddelbart tror jeg ikke, vi finder sammen igen. Man skal aldrig sige aldrig. Men der er meget svigt, der skal bearbejdes, siger hun.

VIND: Du kan vinde Malenes nye bog: "Når kærlighed gør nas!" - klik her.
Læs hele Malene Hasselblads historie og mange andre i bogen "Når kærlighed gør nas".

Sponsoreret indhold