Når livet gør ondt

Forladt to måneder før fødsel

27. oktober 2009 af Louise Søgaard. Foto: Morten Mejnecke
Den 13. september faldt 22-årige Pernilles liv fra hinanden. Den dag meddelte hendes mand gennem syv år, at han på en forretningsrejse havde mødt en anden.

Den 13. september faldt 22-årige Pernilles liv fra hinanden. Den dag meddelte hendes mand gennem syv år, Martin, at han på en forretningsrejse til Kina havde mødt en anden. To dage senere blev separationspapirerne sendt. Pernille står nu alene, højgravid og uden uddannelse med to små børn. Hun er bitter.
- Nogle gange har jeg lyst til at gøre noget ved ham, som gør lige så ondt som det, han har gjort mod mig. På den anden side ønsker jeg heller ikke for nogen, at de skal gå det igennem, jeg oplever nu. 22-årige Pernille Dandanell Sikker Hansen, fra Dianalund på Sjælland, kigger tomt ud i luften og tøver lidt. Det gør ondt på hende at fortælle historien. Men det er vigtigt at få den ud.

Alene og uden uddannelse
Pernilles liv faldt fra hinanden den 13. september. Den dag lagde hendes mand, Martin, 25 - hendes livs kærlighed og faderen til hendes to små piger og det ufødte barn i hendes mave - kortene på bordet. På en forretningsrejse til Kina i august havde han mødt en kinesisk kvinde og forelsket sig. Nu ville han skilles, forklarede han. Der var ikke noget at gøre. Han havde truffet sin beslutning.

- Jeg forstod det slet ikke. Hvordan kunne han dog opgive vores syv år sammen og vores familie efter en flirt på to uger? Og så svarede han, at han faktisk ikke havde følt noget for mig i et helt år!, fortæller Pernille.

- Gennem alle årene prioriterede vi hans uddannelse. Det er også det, der gør ekstra ondt nu. I dag er jeg ikke bare alene, men også uden uddannelse, lyder det bittert fra Pernille. Den 22-årige kvinde håber på at komme i gang med SOSU-uddannelsen engang til næste år. Men lige nu har hun og pigerne, Isabella på tre og Alberte på et år, rigeligt at se til. Første november flytter de ind i deres nye lejlighed i Ruds Vedby, og går alt efter planen, føder Pernille godt to uger senere, den 16. november.

Gravid i utide
- Jeg skal føde hjemme. Min veninde, Nikita, kommer og støtter mig. Jeg vil ikke have Martin med. Han har ellers spurgt, om han må komme og klippe navlestrengen, men det har jeg sagt nej til, lyder det hovedrystende fra Pernille. Hun havde altid troet, at hun og Martin skulle blive gamle sammen.

De to mødtes for syv år siden, da hun gik i 10. klasse på Vig Skole og han på htx i Holbæk. Det var kærlighed ved første blik. Otte måneder senere flyttede de sammen hjemme hos Martins forældre i den nærliggende Munke Bjergby. De næste par år flyttede de videre, først til en lejlighed i Tersløse og senere til en ungdomsbolig i Sorø, hvor de kort efter opdagede, at Pernille var gravid.

- Det kom lidt uventet, og det var også ret tidligt, men vi blev enige om at beholde barnet. Vi elskede jo hinanden og var sikre på, at vi skulle være sammen resten af livet. Så måtte vi bare vente lidt med min uddannelse, fortæller Pernille. Pernille fødte lille Isabella på Slagelse Sygehus den 25. maj 2006. En eftermiddag kort efter faldt Martin på knæ i køkkenet med en rose i munden og spurgte, om Pernille ville gifte sig med ham. Med tårer i øjnene svarede hun ja.

Brylluppet stod den 7. oktober 2006 i Lundforlund Kirke med efterfølgende stor fest for 60 gæster i Flakkebjerg Forsamlingshus.

- Det var den bedste dag i mit liv - ud over da mine børn blev født. Martin havde lavet en sang, hvor han beskrev, hvor meget han elskede mig og Isabella, fortæller Pernille, som året efter blev gravid igen. Denne gang foregik fødslen hjemme i familiens nye 108 kvadratmeter store hus i Dianalund.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 43

Sponsoreret indhold