Når livet gør ondt

Fyret for at købe rugbrød

8. september 2013 af Morten Nøhr Mortensen
Aabenraa Kommune har taget drastiske midler i brug for at komme af med tillidsrepræsentant Laila Wiese Nielsen. Hun blev overvåget med GPS og til sidst fyret for at købe et rugbrød i arbejdstiden.

For 46-årige Laila Wiese Nielsen fik det store konsekvenser, at hun besluttede at køre en lille omvej for at hente et rugbrød til sin frokostpause. Aabenraa Kommune overvågede hende nemlig med en GPS-sender fastmonteret på den kommunalt ejede bil.

Laila er rystet over kommunens fremgangsmåde, og hun påpeger overfor avisen.dk, at hun intet har at skjule.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg har været udsat for en hetz. De ville bare af med mig, og så har de siddet og overvåget mig over GPS, siger Laila Wiese Nielsen.

LÆS OGSÅ: Fyret for at være smuk

Frataget opgaver

Hun har ellers arbejdet ved Aabenraa Kommunes Entreprenørgård i over 20 år. Og de sidste 12 år har hun desuden været tillidsrepræsentant.

Men da der kom en ny områdeleder begyndte problemerne at komme snigende. Ligeså stille blev hun frataget opgaver og sendt på tvungen afspadsering. Den fleksibilitet, der tidligere havde været, var forsvundet.

I 2013 indledte Aabenraa Kommune så en afskedigelsessag. Og begrundelsen var, at hun den 27. juni kørte en lille omvej i sin arbejdstid for at købe et rugbrød hos Rema 1000. Lederen havde tilmed håndfaste beviser i form af GPS-overvågningen.

Fik 15 måneders løn

Fagforeningen 3F besluttede dog at gå ind i sagen pga. den noget usædvanlige og muligvis ulovlige overvågning. Under forhandlingerne lykkedes det 3F at sikre Laila Wiese Nielsen et forlig. Det endte med at hun nu får lidt over 15 måneders løn.

- Pengene er da rare nok at have. De giver mig en frihed her og nu. Men de giver mig jo ikke et arbejde, siger Laila, der under hele forløbet har haft god opbakning fra sine nu tidligere kolleger.

LÆS OGSÅ: Fyret for at gå til jordemoder

Spiser i bilen

- Kommunen burde lære at behandle deres folk ordentligt. Andre kan køre forbi tanken og hente en pakke cigaretter. Jeg måtte ikke hente en pakke rugbrød til min frokost, som jeg oven i købet ofte spiser i min bil, siger Laila Wiese Nielsen.

Fagbladet 3F har forsøgt at få en kommentar fra Aabenraa Kommune. Blandt andet til brugen af GPS-overvågning. HR-chef Bente Poulsen ønsker dog ikke at udtale sig om enkeltsager.

Sponsoreret indhold