Når livet gør ondt

Genforenet med første kærlighed efter 27 år

1. oktober 2014 af Mikkel Milsgaard, Foto: Privat
Chantal og Karl mødte hinanden, da de var 17 og 19 år gammel på en ferie på Mallorca. De blev forelskede, men gled fra hinanden. Nu er de sammen igen.

Chantal Maftah, 46, glemte aldrig Karl, den lækre surfer, hun mødte på en ferie som 17 årig. Da hun 27 år senere mødte ham igen, var det som om, at tiden pludselig stod stille.

- Det er måske 27 år siden, men man siger jo, at man aldrig glemmer sin første kærlighed. Og selv om vores forhold kun varede seks måneder, glemte jeg ham heller aldrig, fortæller Chantal.

- Det var 1984, og jeg var 17 år gammel. Jeg var collegestuderende, da en veninde inviterede mig med til Mallorca.

LÆS OGSÅ: Mor og søn genforenet efter 34 år

En sky af selvsikkerhed

Chantal tiggede sine forældre for at få lov til at rejse med. Hun havde aldrig været på ferie uden dem, og hun var ekstatisk for at komme af sted.

Hun sad ved poolen og havde netop taget hul på sin anden ferieuge på den spanske solskinsø, da hun fik øje på ham. En solbrun, blond fyr med store muskler og et flot smil. Han havde en sky af selvsikkerhed rundt om sig, og hun kunne ikke fjerne blikket fra ham. Til hendes store held, gik han direkte imod dem.

- Karl, som dengang var 19 år, kom hen og præsenterede sig selv. Jeg følte mig svimmel. Som en rigtig skolepige, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Leas forbudte kærlighed

Uendelig afstand

Han var fra Essex i England, og Chantal var fra Burley, Hampshire. Som 17-årig føltes afstanden mellem de to byer uendelig. Men lige nu og her sad de over for hinanden på et ferieresort på Mallorca. Resten af ferien var de kun adskilt, når Karl red på bølgerne på sit surfbræt. Og Chantal havde ikke det mindste imod at sidde på stranden og spejde efter ham.

- Da ferien sluttede, lovede Karl at ringe, men min veninde advarede mig. Ferieromancer varer aldrig ved, fortæller Chantal.

Karl ringede dog som lovet, men det var til forældrenes telefon, og snart begyndte det at genere dem, at deres datter brugte timer på at sludre i deres telefon, mens telefonregningen bare blev dyrere og dyrere.

Efter seks måneder begyndte det så småt at ebbe ud med kontakten mellem de to.

LÆS OGSÅ: Kærlighed i bussen

Veje krydses

- Hampshire og Essex er et godt stykke fra hinanden, og vores liv begyndte at bevæge sig i to forskellige retninger. Vi slog aldrig rigtig op, men der blev bare længere og længere mellem telefonopkaldene, fortæller Chantal.

Først 27 år senere skulle Karl og Chantals veje krydses igen. Chantal var nyskilt, og var gået på nettet for at give internet-dating et forsøg. På datingsitet stødte hun tilfældigvis på en gammel ven, som hun blev venner med på Facebook. Det var på hans profil, de gamle minder pludselig blev vækket til live. I hans statusopdatering stod der en dag:

"Har været ude at windsurfe. Fantastisk dag sammen med Karl."

LÆS OGSÅ: Reddet af kærlighed

Romance vækket til live

Karl! Chantals hjerte roterede flere gange i brystet på hende. Hendes ven bekræftede, at det var den Karl, som hun havde forelsket sig i på Mallorca for næsten 30 år siden. Og snart efter var ferieromancen igen vækket til live.

Karl arbejdede nu i en ingeniørvirksomhed og var flyttet til et område i nærheden af Chantal for at arbejde.

- Det var fantastisk at se ham igen, og den kemi, vi havde imellem os dengang, var stadig intakt, fortæller Chantal. Det hele blev vækket til live igen.

LÆS OGSÅ: Brugte hvert minut på sit livs kærlighed

Lille ny familie

I september 2013 fandt Chantal og Karl et hus sammen i Poole, hvor de kunne bo sammen med Chantals søn, og en lille ny familie var stiftet.

- Vi er lykkelige sammen. Hver dag gør han små ting, som minder mig om dengang, han var 19 år gammel, og han får mig til at føle, at jeg er en teenager på 17 år igen. "Du var den første person, jeg elskede" siger vi til hinanden. "Og du vil også blive den sidste".

- Måske mistede vi 27 år. Men denne gang glider vi ikke fra hinanden, siger Chantal.

Sponsoreret indhold