Når livet gør ondt

Genoplivet i mors arme

22. november 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: AOP
Lægerne havde opgivet lille Alice. Hun var syg med meningitis og ville ikke overleve, sagde de. Men Alice snød døden og kæmpede sig tilbage til livet.

Billedet er så hjerteskærende, at det næsten kan føles helt ind i knoglerne. En mor, der står med sin lille datter i armene for at sige farvel for sidste gang. Lægerne har opgivet pigen.

- Der er ikke mere at gøre, siger de.

LÆS OGSÅ: Genoplivet ved siden af mor

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Begynder at trække vejret

Men pludselig kommer et lille "host" - og så sker det! Pigen vender tilbage til livet og begynder at trække vejret ved egen kraft. Minut for minut beviser hun over for lægerne, at det ikke er slut. Der er så meget, hun skal nå, og nu tager hun sagen i egen hånd.

LÆS OGSÅ: Genoplivet ved mors bryst

Farvel

Alice havde kæmpet med meningitis, og lægerne sagde, at kampen var forgæves. Hun lå i respirator, og nu blev der slukket. Jennifer fik Alice lagt over i sine arme, så hun sammen med Alices far, Phil Lloyd, kunne kramme deres lille pige og sige farvel sammen.

LÆS OGSÅ: Sussies søn var dødfødt - vejede 535g

Det lille liv skulle ebbe ud

Inden da havde lægerne bedt Jennifer og Phil om at tage stilling til, om hendes organer skulle anvendes til transplantation. Tårerne løb ned ad deres kinder, mens de ventede på, at det lille liv skulle ebbe ud - næsten før det var begyndt.

LÆS OGSÅ: Tak for livet Cecilie

Mod alle odds

Men Alice klyngede sig til livet - og imod alle odds overlevede hun. Hendes hjerte stabiliserede sig selv, og hendes blodtryk vendte tilbage til normalt niveau. Efter yderligere to måneder på hospitalet var hun rask og kunne komme hjem til far, mor og storesøster, Taylor.

- Alice er et mirakel. De slukkede for respiratoren og sagde, at hun ville dø inden for nogle minutter. Et lægehold var endda kommet helt fra London for at tage hendes organer - men hun blev stædigt ved med at trække vejret, siger 31-årige Jennifer Lawson fra Gainsborough i England.

LÆS OGSÅ: Død i seks minutter

Lilla mærker på maven

Alice blev syg på Valentinsdag i 2010, da hun var 14 måneder.

- Det var en søndag, og jeg ringede til vagtlægen, som straks henviste os til hospitalet. De gav hende medicin for at dæmpe feberen. De troede, at det var en virusinfektion af en slags, fortæller Jennifer.

Derefter blev de sendt hjem. Men hjemme igen opdagede Jennifer nogle lilla mærker på Alices mave.

LÆS OGSÅ: De snød døden

17 dage i respirator

Alice blev hentet af en ambulance, og på hospitalet blev hun pumpet fuld af antibiotika. Prøver afslørede, at hun havde meningitis (hjernehindebetændelse forårsaget af meningokok-bakterien, red.) og sepsis (blodforgiftning, red.). 17 dage tilbragte hun i en respirator. Hendes nyrer stod af, og hun skulle derfor også i dialysebehandling. Hun fik hjertestop, og lægerne måtte genoplive hende.

Til sidst opgav de Alice, men hun ville det anderledes. I dag er hun en sund og velfungerende pige fire år.

Sponsoreret indhold