Når livet gør ondt

Genoplivet ved mors bryst

11. december 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: Privat
Lægerne sagde, at det måtte være en refleks, da den lille, nyfødte dreng greb ud efter sin fars finger. Han var død. Men drengen ville det anderledes. Efter to timer ved mors bryst, vågnede han pludselig op til livet.

De troede, det skulle være første og sidste gang, de så deres nyfødte søn. Han blev født i 27. graviditetsuge og vejede kun 900 gram. Lægerne kæmpede i 20 minutter for at få liv i hans lille krop, men der skete intet. Til sidst måtte de overbringe den frygtelige besked til de ulykkelige forældre. Han var død.

LÆS OGSÅ: Fødte en gigantisk baby

Tvillingesøster havde overlevet

Han blev placeret ved sin mors bryst, så de kunne sige farvel til ham. Sammen lå de og græd og aede og nussede ham. De fortalte ham, hvor højt de elskede ham, og hvor længselsfuldt de havde ventet på ham, mens han voksede i sin mors mave. Ved siden af, blot et par meter væk, lå hans tvillingesøster, Emily. Hun var sund og rask og havde overlevet den alt for tidlige fødsel.

LÆS OGSÅ: Født i 23. uge - Et mirakel at Oskar lever

Greb ud med hånden

Emily skulle hurtigst muligt overføres til neonatalafdelingen, så hun langsomt kunne komme til hægterne i en kuvøse. I seks måneder havde de sammen vokset i deres mors mave, men nu skulle deres veje skilles.

Efter fem minutter skete der dog noget, som tændte håbet i dem på ny. Lille Jamie greb ud med hånden efter sin fars finger.

LÆS OGSÅ: Biltyv stjal baby og bil

Kiggede på sine forældre

- Det må være en refleks. Det kan umuligt være et livstegn, sagde lægerne.

Men forældrene blev ufortrødent ved med at tale til deres søn. Meget tydede på, at lægerne skulle få ret. Men efter to lange timer skete der pludselig noget, som kun kan betegnes som et mirakel. Jamie åbnede sine små øjne og kiggede på sine forældre.

LÆS OGSÅ: Delfiner kan kommunikere med din baby

Kunne ikke begribe det

Næsten per automatik begyndte hans mund at søge efter brystvorten - og Kate gav ham et par dråber modermælk, som hun havde dryppet på sin lillefinger.

- Lægen rystede på hovedet. Han blev ved med at sige, at han ikke kunne begribe det, fortæller Kate Ogg, der er fra Australien, og i dag bor i New Zealand sammen med sin mand, David, og deres to små børn.

LÆS OGSÅ: Genoplivet ved mors bryst

Kate var klog

Fænomenet med for tidligt fødte, der genoplives ved deres mors bryst, er i Australien og New Zealand kendt som "kænguru-teknikken". Tvillingerne Jamie og Emily er i dag tre år og lever i bedste velgående. Efter den hårde start på livet på Sydney Hospital i Sydney er de i dag to krudtugler, som fylder hjemmet med liv.

- Heldigvis havde jeg en klog og stædig kone, siger David.

LÆS OGSÅ: Fandt nyfødt baby juleaften


Sponsoreret indhold