Når livet gør ondt

Gerningsmanden ligger på lur

15. august 2012 af Søren Johannesen
Tre gange siden januar har en pyroman slået til mod samme sydjyske familie. Familiens hus er brændt ned til grunden ad to omgange, og sidste fredag blev to traktorer og to vogne med hø brændt af i nattens mulm og mørke. Politiet er fortsat på bar bund.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

- Det er så uhyggeligt, at det bare bliver ved. Kan det ikke snart stoppe? Jari Larsen, 12, sender sin mor et bedende blik. Winnie ville ønske, hun kunne sige noget beroligende til sin fortvivlede søn. Tage ham ind til sig og forsikre ham om, at der ikke er noget at være bange for. At der ikke er nogen, der vil hverken ham eller familien ondt. Men det kan hun ikke. For det er der. Åbenbart.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er frygteligt at skulle gå i seng med tanken om, at der render en rundt derude i mørket med benzin og tændstikker. Vi har været heldige indtil nu, men hvad nu, hvis ilden næste gang tager fat i huset, mens vi ligger og sover?, gyser den 39-årige mor, som siden efteråret sidste år har boet med sin søn hos kæresten Jess Jürgensen, 37, på hans gård.

Læs også: Familie udsat for pyromanbrande: Nu kan vi sove trygt igen

Afsides hus
Gården har tilhørt familien Jürgensen i tre generationer og ligger for enden af en 1,7 kilometer lang, blind markvej - det er med andre ord ikke en ejendom, man tilfældigvis kommer forbi.

Politiet mener da også, efter at have afsøgt området med politihunde, at pyromanen, der nu har slået til mod gården tre gange siden årsskiftet, målrettet har sneget sig adskillige hundrede meter gennem en kornmark i ly af natten for at fuldføre sine uhyggelige planer. Sidst, pyromanen slog til, var forrige fredag omkring kl. tre om natten, hvor to traktorer og to vogne med i alt 250 paller hø blev stukket i brand.

- Vi havde egentlig fået det hele lidt på afstand. Men så kom det pludselig op igen. Det er bestemt ikke noget at smile ad, siger Winnie og henviser til de to første brande i januar, hvor det, der skulle have været familiens hjem på Højmosevej 9, blev brændt ned til grunden.

Efter den seneste brand er Winnie og Jess også rykket ind i stuehuset hos Holger og Jari.

Tør ikke bo i campingvognen
- Vi tør simpelthen ikke længere at bo i campingvognen. Den brænder jo som en papkasse, sådan en. Vi sover med et øje åbent, fortæller Jess, som har sat syv-otte brandalarmer op rundtomkring på ejendommen og installeret automatisk lys udenfor.

- Hvis ikke politiet fanger gerningsmanden, stopper det ikke. Hvad bliver det næste? Vi lever i frygt, siger Winnie med et suk og lægger en beskyttende arm om Jaris skulder.

Læs også: Han ville brænde mine børn

Sponsoreret indhold