Når livet gør ondt

Glenn blev dræbt på sin polterabend

4. januar 2013 af Morten Nøhr Mortensen, foto: Gregers Kirdorf
Det skulle have været et drømmebryllup. I stedet måtte Heidi Mensel begrave sin elskede mand Glenn, der blev dræbt på sin polterabend. Glenn styrtede med et fly direkte foran sin venner og døde i armene på sin bror.

Heidi stod i sin guldsmedebutik i Kolding, da telefonen ringede. Det var kun et par timer siden, hun havde sagt farvel til sin mand Glenn. Nu var han på sin polterabend med en flok gode venner. Men opringningen ændrerede alt. Glenn var styrtet med det veteranfly, som skulle have være første indslag på en festlig dag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Græder i telefonen

Her otte måneder senere står hvert eneste sekund af disse minutter stadig mejslet ind i Heidi Mensels hukommelse.

- Jeg ved med det samme, at det er helt galt. Glenns bedste kammerat siger i telefonen, at det slet ikke er godt, det her. Han græder, og jeg kan høre gråd i baggrunden. Da jeg får at vide, hvad der er sket, så skriger jeg bare, fortæller Heidi.

I dag sidder hun i parcelhuset i Kolding. Et hus, hun renoverede fra top til tå sammen med Glenn. Hun har netop kørt parrets tre børn i skolen. Cecilie på ni år, Mille på otte og den mindste Lasse, der snart fylder fire år. Ulykken den 24. marts i år fylder stadig hver eneste dag. Glenns død har efterladt et stort tomrum i familien.

Sorgen holder folk væk

Men Heidi Mensel har været nødt til at gøre sig stærk for sine børns skyld. Og forretningen, som er hele grundlaget for familiens økonomi, skal køre videre. Også selv om hun er løbet ind i uforudsete vanskeligheder.

- Det har været svært. For jeg tror, min sorg har fået folk til at holde sig lidt væk. Der er ingen tvivl om, jeg har mistet kunder, fordi folk holder sig tilbage og ikke vil henvende sig til mig. De er måske bange for at rippe op i tragedien. Men det er der ingen grund. Jeg er tilbage, så drop angsten og kig bare ind i butikken, siger hun.

LÆS OGSÅ: Et budskab fra himlen (link fjernet)

Når man hører den 34-årige kvindes historie, virker det ellers naturstridigt, at hun kan løfte byrderne efter tragedien på Flyvestation Skrydstrup.

Den skæbnesvangre martsdag havde Glenn Mensels venner købt en prøvetime hos flyveskolen Climp2. Et veteranfly skulle give den 37-årige mand en ultimativ oplevelse. Men et minut efter start går det helt galt.

Rammer nogle træer

Den ansvarlige for flyvningen, den 42-årige pilot, presser tilsyneladende veteranflyet op i et loop. Men der er alt for lidt højde, så på vej ned rammer flyet først nogle træer, inden det splintres mod jorden tæt ved det sted, det lettede. Piloten overlever mirakuløst, men Glenn klarer det ikke.

- Glens venner stod og kikkede på det. Og filmede det. Det var så tæt på. Det var faktisk Glenns bror og Glenns bedste ven, der fik ham trukket ud af flyet. Han åndede ud i armene på dem, fortæller Heidi, mens tårerne presser sig på.

Selv om Heidi fik en telefonopringning, der allerede kort efter ulykken ikke levnede mange chancer, klamrede hun sig til håbet om sin mands overlevelse. Han blev da også akut fløjet med helikopter mod Rigshospitalet og selv om det lykkedes lægerne at genoplive ham, kunne den tilskadekomne mand ikke holde i fast i livet.

Betjente bankede på

Tragediens fulde omfang gik først for alvor op for Heidi, da hun med en knugende smerte gik rundt i parcelhuset i Kolding et par timer senere. Naboerne havde taget parrets intetanende børn over til sig, da to betjente bankede på.

- Så vidste jeg, at det var slut. Indtil da havde jeg et håb. Men da politiet stod foran mig, vidste jeg, at Glenn var død, siger Heidi, der reagerede ved at falde sammen på gulvet direkte foran de to betjente.

Men selv om Heidi Mensel et kort øjeblik forsvandt ind i bevidstløshedens befriende tåge, blev hun hurtigt vækket til sit livs værste mareridt. Hun måtte gå den tunge gang over til naboen og fortælle sine tre børn, at deres far var død.

Jeres far er død

- Det er jo det værste en mor kan komme ud for. Jeg har aldrig været i så vanskelig en situation. Cecilie kunne godt se på mig, at der var noget galt, siger Heidi, der må stoppe et øjeblik og sunde sig, inden hun går videre.

LÆS OGSÅ: 10 råd til børn i sorg

- Jeg satte mig ned på gulvet foran børnene. Og så sagde jeg det. Jeres far er død. Han er styrtet ned med et fly, fortæller Heidi.

De næste to dage ligger Heidi i sengen konstant. Hun spiser intet men læser de gamle kærestebrev fra Glenn uden helt at forstå, at han er væk for altid. Men igen finder hun styrken til at komme videre. Hendes mand skal begraves. Det bliver en både knugende og minderig højtidelighed.

- Det var vigtigt for mig at give ham en flot begravelse og også få børnene så meget med i det som muligt. Og det var de. Vi fulgte ham alle fire af sted. Sammen med 600 gæster, fortæller Heidi.

Sponsoreret indhold