Når livet gør ondt

Græske plejere: Maria er glad

24. oktober 2013 af Louise Søgaard
Mens hele verden forsøger at finde ud af, hvem den lille blonde pige fra en Roma-lejr i Grækenland er, løber hun glad og tilfreds rundt og leger, som om intet var hændt, fortæller hendes plejere til Ude og Hjemme.

-Hun har hele tiden opholdt sig på et hospital, hvor hun bliver passet af sygeplejersker og leger med de andre børn på afdelingen. Vi vurderede, at det var det bedste for Maria at blive et sted, indtil det bliver afgjort, hvor hun hører hjemme, forklarer Panagiotis Parbalis, der arbejder for den græske organisation "The Smile of the Child" til Ude og Hjemme.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da Maria i sin tid blev fundet af politiet i en Roma-lejr i byen Farsala i det sydlige Grækenland, levede hun tilsyneladende sammen med 12 "søskende" og et forældrepar, som siden viste sig ikke at være hendes biologiske forældre.

Læs også: Husker du Susan-sagen? Ny fantomtegning kan måske fælde hendes morder

Maria er sund og rask

Politiet bragte hende til et hospital, da de påståede forældre ikke kunne frembringe nogen former for dokumentation for, at pigen var deres. De påstod, at Maria var født på en dato, hvor intet var registreret om hverken dem eller Maria på den påståede barselsafdeling.

Da den lille blonde pige blev bragt til det nærmeste hospital af det lokale politi, blev hun udsat for almindelige helbredsundersøgelser, tandundersøgelse og DNA-analyser. På den måde lykkedes det eksperterne at fastslå, at Maria ikke er i familie med det Roma-par, som hun boede hos. Efterfølgende har man ud fra hendes tænder erfaret, at Maria er mellem 5 og 6 år.

Burde ikke være så glad

-Hun er mindre end sine jævnaldrende, men sund og rask og meget venlig. Faktisk er vi her i organisationen meget overraskede over, hvor godt Maria trives. Det er næsten bizart, så glad hun er. Vi ser mange børn, som er fjernet fra deres vante omgivelser, og de plejer at opføre sig helt anderledes.

-Børn som er fjernet fra de mennesker, som har passet dem, siden de var spæde, plejer at være vrede og meget frustrerede, når de bliver overladt til fremmede. Uanset hvor søde de fremmede end er. Sådan er det ikke med Maria.

-Hun virker overraskende imødekommende og glad for at være på hospitalet sammen med sygeplejerskerne og de andre børn. Vi har talt om, at det er mærkeligt, så normal hun er. Det virker, som om hun nyder sine nye omgivelser, fortæller Panagiotis Parbalis.

Læs også: 16-årige Hannah fortæller om sine rædsler i de værste seks dage i sit liv, da hun var kidnappet

Organisationen "The smile of the Child" har ansvaret for Marias pleje, og det er også dem, som modtager de mange tusinde mails og opkald fra hele verden omkring gåden om den lille blonde forældreløse pige.

Maria er måske fransk eller svensk

-Vi sender de mest interessante mails og opkald videre til politiet, og indtil videre har der været et par interessante sager, som vi endnu ikke kan udelukke.

Maria kunne ifølge de sager enten være en fransk pige eller en svensk pige. Men efter Maria blev vurderet til at være ældre end først antaget, har vi selvfølgelig modtaget mange helt nye henvendelser om ældre piger, og dem er vi ikke færdige med at vurdere, fortæller Panagiotis Parbalis.

Han kan ikke komme nærmere ind på, hvilke sager det drejer sig om fra Frankrig og Sverige, men han fortæller, at organisationen også har fået henvendelser fra Danmark. Det har dog været henvendelser som drejede sig om børn af anden nationalitet.

The smile og the Child er glade for den opmærksomhed, som Maria har fået. Det tegner lyst for deres fremtidige arbejde med forsvundne børn i hele verden.

-Verden er blevet mindre og folk bekymrer sig om børn fra den anden ende af kloden. Mennesker deler billeder via facebook, så efterlysninger når langt ud meget hurtigere end for blot få år siden, forklarer Panagiotis Parbalis.

Maria er ikke Lisa

Læs også: Lisa var knap et år, da hun blev kidnappet fra sin seng. Forældrene nægter at give op med at lede

Han kan samtidig bekræfte, at man også har taget sagen om den forsvundne amerikanske pige Lisa Irwin alvorligt, men at det nu kan udelukkes, at Maria er Lisa. Lisa er kun tre år i dag, hvis hun lever, og Maria er mindst to år ældre.

Sponsoreret indhold