Når livet gør ondt

Gravid kvinde spiser 20 bananer om dagen

16. november 2013 af Nina Sommer
Frugt og salat. Det er hovedsagligt den kost som den gravide Loni Jane Anthony indtager. Især bananer fylder en stor del af kosten, og det mener en ernæringsekspert kan skade kvindes ufødte barn.

En halv vandmelon, seks appelsiner, vindruer, æbler og ananas. Sådan ser 26-årige Loni Jane Anthonys morgenmad ud, mens hendes ufødte barn vokser i maven.

- Det var ikke for at tabe mig eller for at lave en nem løsning. Jeg var syg indeni, jeg var ved at slå mig selv langsomt ihjel. Hvis jeg var blevet i den gamle livsstil, ville jeg ende med en sygdom som kræft eller tidlig aldring, siger australske Loni, der er gravid i sjette måned. Hun står bag bloggen aleven.com, hvor over 100.000 følger hende på Instagram, hvor hun viser billeder af sin mad og sin krop.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Gravide bør vaccineres

Spiste masser af fastfood
Loni fortæller, at hun tidligere festede meget og spiste meget fastfood. Da hun blev træt af det, startede hun på den såkaldte 80/10/10-kur, hvor 80 procent af kosten består af frugt og grøntsager, ti procent er protein, og ti procent er fedt.

Det betyder, at Loni til frokost f.eks. spiser en enliters smoothie med mindst seks bananer, vand og dadler og salat senere på dagen. Aftensmaden består også af salat og nogle gange kartofler, hvis der skejes ud. Det skriver dagens.dk

Kuren er farlig
Men ifølge ernæringsekspert Fiona Hunter er den gravid kvindes diæt langt fra sund for en gravid kvinde.

- Efter min mening er Lori vildledt, hvis hun tror, at denne kur er sund. Den kan ikke bare skade hendes eget helbred, men også hendes ufødte barns helbred. Kuren mangler desperat protein, som er nødvendigt for vækst og vævsheling og adskillige vigtige vitaminer og mineraler som jern, kalcium og zink, fortæller Fiona Hunter til den engelske avis, Daily Mail.

Læs også: Bliv slank med 5:2 kuren

- På en almindelig dag kan Loni spise op til 20 bananer, men kosteksperter anbefaler max to bananer om dagen, og ifølge Fiona Hunter kan den proteinfattige kost blandt andet føre til knogleskørhed senere i livet.

Sponsoreret indhold