Når livet gør ondt

Håb for dødsdømte Meriam

1. juni 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privat
Gravide 27-årige Meriam blev dømt til døden. Hendes forbrydelse er, at hun elsker sin mand. De seneste måneder har hun siddet i fængsel. Med i cellen er hendes 2-årige søn, Martin, og i sidste uge fødte hun så en lille datter i fængslet. Men dødsdommen blev ikke ændret. Nu er der til gengæld håb om, at hun kan blive frigivet.

Myndighederne i Sudan vil frigive den 27-årige kvinde, der blev dødsdømt for at forlade Islam. Det meddeler engelske BBC på deres hjemmeside.

Løsladt om få dage

Meriam Ibrahim, som fødte en datter i fængslet, vil blive løsladt om få dage, siger en talsmand for Sudans udenrigsministerium til BBC.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Skal hænges for at elske sin mand

Dermed er der nyt håb for Meriam Ibrahim, der allerede har siddet flere måneder på dødsgangen i Khartoum i Sudan. Med sig i cellen har hun sin 2-årige søn, Simon, og i sidste uge fødte hun desuden en datter, som hun kalder Maya, i fængslet.

Giftede sig med den hun elsker

27-årige Meriam Ibrahim er uddannet læge og mor til to. Hendes forbrydelse er, at hun giftede sig med Daniel. Den mand, hun elsker. Men Daniel er kristen, og derfor er Meriam ifølge myndighederne en frafalden muslim.

LÆS OGSÅ: Skal henrettes når hun har født

Da domstolen Sudan ikke anerkender Meriam og Daniels bryllup, blev hun også dømt til 100 piskeslag.

Bor i USA

Sagen vakte opsigt og vrede over hele verden, og der har været lagt stort pres på Sudans regering for at få ændret dommen. Et pres, der måske nu giver resultater.

LÆS OGSÅ: Fødte 4 børn på 4 minutter

Men indtil videre sidder Meriam og hendes to børn stadig i fængsel. Hendes mand, Daniel, er amerikansk statsborger, og har under hele sagen opholdt sig i USA, hvor han kæmper for sin kone og børns sag.

Sponsoreret indhold