Når livet gør ondt

Hængte sig lige før brylluppet

14. februar 2014 af Carsten Holst foto privat
Leanne Baker glædede sig usigeligt til sit bryllup med kæresten David Jackson. Han var hendes livs kærlighed. Men efterhånden som den store begivenhed nærmede sig, blev den kommende brud mere og mere nervøs. Hun frygtede ikke at kunne klare presset. Til sidst blev det for meget for Leanne, og hun hængte sig.

Leanne Baker, 35, havde ikke haft noget let liv, tværtimod. I en ung alder blev hun ramt af en psykisk sygdom, der udløste svære depressioner. Men lægerne fik Leannes mentale problemer under kontrol med medicin og terapi, og hun blev tilsyneladende en lykkelig kvinde.

Kæmpede med mørke sider

LÆS OGSÅ: Døende mor med til bryllup

Det troede hendes nærmeste i hvert fald. Men de tog fejl. Leanne kæmpede næsten dagligt med mørke sider i sit sind, og til sidst kunne hun ikke klare mere. Hun tog sit eget liv.

Det besynderlige er imidlertid, at den unge kvindes selvmord fandt sted kun to uger før brylluppet med hendes livs kærlighed, David Jackson. Den forestående, glædelige begivenhed, som Leanne forventningfuld havde set frem til, kostede hende paradoksalt nok livet. I et afskedsbrev fortalte den afdøde, at hun ikke kunne udholde visheden om, at hun på sin bryllupsdag ville blive festens midtpunkt.

Skrækslagen for opmærksomhed

Leanne var med andre ord skrækslagen for den opmærksomhed, hun som brud ville få fra alle sider. Det var dette ukendte pres, der fik hende til at bukke under.

LÆS OGSÅ: Døde natten før bryllup

Selvmordet fandt sted søndag den 2. juni 2013, men først nu har politiet og retsmedicinerne i Leanne Baker engelske hjemby, Huddersfield, afsluttet efterforskningen og undersøgelserne af det ulykkelige selvmord. I første omgang kunne det ikke udelukkes, at der var sket en forbrydelse mod den 35-årige. Det har nu som forventet vist sig ikke at være tilfældet.

Afskedsbrevet var ægte, og heri fortæller Leanne Baker om bevæggrundene for ikke at ville leve mere. På den ene side glædede hun sig usigeligt til brylluppet med sin forlovede, David Jackson, 36. Men på den anden side frygtede hun det også.

Leanne ville ikke leve mere

"Jeg tror ikke, at jeg kan håndtere den megen opmærksomhed fra de mange mennesker, selv om jeg glæder mig til at blive gift. Jeg vil helst være alene, og bryder mig ikke om at være midtpunkt. Jeg kan ikke lide, når folk ser på mig, og til en bryllup vil bruden være i centrum. Derfor har jeg truffet beslutningen om, at jeg ikke vil leve mere", skrev Leanne Baker.


LÆS OGSÅ: Planlagde sin egen bisættelse

Da Leanne Baker fyldte 30, fik hun en ny depressiv periode, efter at lægerne i årevis havde haft hendes sygdom under kontrol. Det skete få dage efter hendes runde fødselsdag, hvor hun blev fejret med en stor fest for familie og venner. Det var første gang, at det gik op for hendes nærmeste, at stor opmærksomhed var et problem for Leanne. Kort efter blev hun og David forlovet, og i foråret 2013 friede han til hende. Brylluppet skulle stå lørdag den 15. juni, og flere end 100 gæster var inviteret.

Havde købt brudekjole

Sammen med sin mor og søster havde Leanne Baker købt en romantisk bryllupskjole, og hun glædede sig tilsyneladende til den store dag. En måned før brylluppet havde Leanne haft et depressivt tilbagefald, og havde låst sig inde i parrets lejlighed hele dagen. Hun blev indlagt på hospitalet i Huddersfield, og først udskrevet efter to uger. Da mente lægerne, at de igen havde kontrol over kvindens depression.

Efter indlæggelsen flyttede Leanne Bakers mor i en periode ind hos datteren for at støtte hende, hvis mørket igen sænkede sig over hendes sind. Men datteren havde det tilsyneladende fint, og moderen flyttede igen hjem til sin mand. Alt blev gjort klart til det romantiske bryllup den 15. juni.

LÆS OGSÅ: Selvmord redder menneskeliv

Søndag den 2. juni havde David Jackson være sammen med nogle venner, og kom først hjem om aftenen. Et chokerende syn mødte ham, da han fandt sin kommende hustru hængt i soveværelset. Læger og politi blev tilkaldt, men kvinden livs kunne ikke reddes. I stedet for at arrangere de sidste ting til parrets bryllup, måtte David i stedet forberede sin forlovedes begravelse.

Presset blev for stort

Retsmediciner Mary Burke fra hospitalet Huddersfield Royal Infermary blev på opfordring fra politiet bedt om at obducere den afdøde og komme med en rapport. Den foreligger nu, og heri skriver Mary Burke: "Jeg kan konkludere, at miss Leanne Baker med sikkerhed har taget sit eget liv".

Presset var blevet for stort for den kommende brud. Leanne Baker kunne ikke klare udsigten til at skulle være midtpunkt. Så hellere tage sit eget liv.Sponsoreret indhold