Når livet gør ondt

Hævede penge til røveren

19. november 2008 af Redaktion
Da 15-årige Markus en aften blev slået ned af en ukendt mand, der krævede penge, kom 17-årige Jeanette drengen til hjælp. Hun blandede sig i overfaldet og talte overfaldsmanden til ro. Derpå hævede hun penge til røveren, mod at han lod Markus gå.

15-årige Markus var på vej til fest med en gruppe kammerater, da de blev kontaktet af en ukendt mand, der blev aggressiv og hev Markus i armen. Den 15-årige råbte til kammeraterne, de skulle løbe, og fik sig selv revet løs. Men på en sti bag Odder Kirke blev han indhentet af manden og skubbet op mod et stengærde, så han bankede hovedet ind i kampestenene. - Jeg faldt om på jorden og var meget bange. Han var helt vild i øjnene og slog og sparkede mig i maven og i hovedet, mens han råbte og skreg om, at han ville have penge, forklarer Markus.

Jeanette handlede hurtigt
I det samme kom Jeanette forbi. - Det så helt forkert ud. Det store brød og så den søde fyr, siger 17-årige Jeanette Christensen - Jeg gik hen til dem og spurgte, hvad det handlede om, og fik øjenkontakt med manden. Han var meget ophidset og sagde, at han ville have 1.700 kr. Markus havde 1.000 kr. på sig, så Jeanette foreslog, at de gik over til pengeautomaten i Nordea. Det lod til at berolige røveren. Jeanette hævede 1.000 kr., som hun gav ham. Markus gav ham et tilsvarende beløb, hvorefter røveren forsvandt.

Trods Jeanettes modige indsats, var hendes mor Helle ikke begejstret, da hun hørte om episoden. - Jeg blev vred og sur på hende, fordi hun havde sat sit helbred på spil. Jeg mente, at hun skulle have ringet til politiet i stedet for, siger Helle Christensen, 42. - Det var der altså ikke tid til, svarer Jeanette med et fast blik. Efter at have mødt Markus og have været med på stedet, hvor overfaldet skete, har Helle fået et andet syn på sagen.

- Jeg er stolt af Jeanette og forstår hende. Hun kan simpelthen ikke klare, når noget er uretfærdigt, fortæller Helle Christensen. Det er først bagefter, at Jeanette har tænkt på, hvor farlig situationen kunne være blevet for hende selv. - Det tænkte jeg slet ikke på i situationen. Jeg tænkte kun på, at Markus skulle have hjælp, siger den kvikke pige.

LÆS OGSÅ:

Politiet havde ikke tid

Dødsbilist slap med lille bøde

Sponsoreret indhold