Når livet gør ondt

Hav mål for fremtiden så du kan nyde nuet

18. marts 2014 af Mette Skøtt , foto: AOP
Hvis du vil leve her og nu, så er du faktisk nødt til at have nogle planer for din fremtid, for ellers kan du ikke nyde de ting, som forgår rundt om dig i dette sekund.

Det lyder måske skørt, for hvordan kan du leve i nuet, når du er nødt til at planlægge din fremtid? Er pointen med hele "NU-tingen" ikke, at du skal glemme alt om fortid og fremtid, og bare prøve at være dig lige her og lige nu?

Jo, det kan man måske godt sige, men flere fagfolk siger nu, at du er nødt til at have gjort dig nogle tanker om fremtiden og i store træk have en forestilling om, hvordan du gerne vil have dit liv til at forme sig. Ellers kan du ikke rigtig være til stede i det liv, du lever nu.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Allan Simonsens enke har en plan for sit liv, se den her

Du bliver mere bevidst

Hvis du planlægger det store billede, vil du bedre være i stand til at koncentrere dig om det lille billede, som er nu og her, skriver telegraph.co.uk, der har været i kontakt med blandt andet US medical professor Jon Kabat-Zinn, der beskriver, at du via planlægningen kan opnå et mere "mindful" liv.

-Være opmærksom på formålet med livet øjeblik for øjeblik uden at dømme, siger professoren som dét, du opnår, hvis du lever et mindful liv.

LÆS OM: Charlotte der har valgt et liv uden kemoterapi (link fjernet)

Det støtter Miriam Akhtar, der er psykolog med speciale i positiv psykologi, op om og forklarer, at et livsmål vil øge din motivation og velvære, som vil hjælpe dig med at blomstre som menneske. Det vil skabe en mindful følelse i dig, som tillader dig at åbne op for de ting, der sker omkring dig:

-Det handler om at være mindful for at kunne skabe positive følelser og dermed for alvor opdage og sætte pris på det, der er godt ved det øjeblik, som er her lige nu.

LÆS OGSÅ: Du kan også blive religiøs, hvis du er stresset. Læs hvorfor lige her

Sandy C. Newbigging er meditations lærer og storsælgende forfatter til flere bøger bla. "Mind Calm", og han råder også folk til at leve deres liv i nuet, imens de arbejder mod et mål:

-Fra her og nu, og med et klart sind, vil du blive forbløffet over, hvad du kan opnå. For med ro og klarhed, kan du tage de nødvendige skridt og gå videre til først den ene ting og så den næste. Før du ved af det, har du skrevet en bog eller bygget en virksomhed - noget meget spektakulært, med meget lidt stress og en stor sindsro. Du kommer til at nyde turen ordentligt og opleve destinationen som en bonus, ikke en nødvendighed.

Så mon ikke det er på tide at finde en blok frem og skrive nogle livsønsker ned, så du kan nyde resten af rejsen mod din drøm?

Sponsoreret indhold