Når livet gør ondt

Heidi vil have sin tvangsfjernede datter igen

11. april 2013 af Joan Andersen / Foto: Steen Wrem
Heidi blev mor som 14-årig og fik tvangsfjernet sin datter. I dag er hun 22 år og har fået mand og endnu et barn. Nu kæmper hun for at få sin ældste datter hjem igen.
Heidi giver aldrig sin datter op
Heidi giver aldrig sin datter op

- Mor, du elsker mig ikke. Du elsker kun Sarah.

Ordene rammer Heidi hårdt. Hendes syv-årige datter Kamilla forstår ikke, hvorfor hun skal bo hos en plejefamilie, når hendes lillesøster Sarah må bo hos mor.

- Jeg kæmpede for at holde tårerne tilbage. Kamilla skulle ikke se mig græde. Jeg måtte være stærk for hende, fortæller 22-årige Heidi, som nu har udtænkt en plan for at få sin ældste datter hjem igen.

LÆS OGSÅ: Natacha Nikita fra De unge mødre taler ud om Remis tvangsfjernelse

Samarbejde er vejen frem

Siden Heidi Maria Jørgensen fra Korsør som kun 14-årig blev mor til Kamilla er hun blevet voksen. Tvangsfjernelsen er blevet til en frivillig anbringelse, og Heidi har fundet ud af, at samarbejde med kommune og plejefamilie betaler sig.

- Det var et stort stempel på mig, at hun var tvangsanbragt, så jeg bestemte mig for at samarbejde. Til gengæld har jeg fået samvær. Kamilla er her fra fredag til søndag hver anden uge, og jeg er med i alt, hvad der foregår i skolen og hendes fritidsinteresser, fortæller Heidi.

- Det letter mit hjerte, at jeg ser hende så meget. Kamilla er også blevet mere glad. Nogle gange vil, når vi har haft nogle rigtig gode dage, vil hun dårlig nok hjem til plejefamilien igen, siger den unge mor.

Gift for lillesøsters skyld

For tre år siden mødte Heidi Kenneth. Efter blot tre uger blev hun gravid. Hun fortalte kommunen om de lykkelige omstændigheder, og straks gik de i gang med at undersøge, om barnet skulle fjernes fra fødslen, ligesom Kamilla blev det. Heidi og Kenneth forstod alvoren.

- Vi blev gift for at højne vores chancer for at beholde Sarah. Jeg var højgravid. Ni måneder henne. Vi elsker selvfølgelig hinanden, men det var en stor beslutning. Vi holder sammen, selv om det nogle gange har været en kamp. Hvis Kenneth ikke havde været her, så ville Sarah sikkert også blive fjernet, siger Heidi ærligt.

LÆS OGSÅ: Patricia er 16 år og mor til to

Vil adoptere Kamilla

Parret håber, at de nu har bevist sig egnet som forældre, så de også kan få Kamilla hjem.

- Kenneth skal adoptere Kamilla. En stedbarnsadoption, afslører Heidi.

De finder det naturligt, for Kamilla er rigtig glad for Kenneth og kalder ham for far. De ved godt, der er risiko for, at de får afslag på adoptionsansøgningen, men de håber, at deres solide familie kan være det, der får kommunen til at ændre mening.

- Vi har det godt, men der mangler én. Der mangler en lille pige for at få hverdagen til at fungere. Vi ved ikke, om adoptionen vil ændre noget, men vi håber, siger hun.

- Jeg vil gerne være Kamillas far. Det er frustrerende, at hun ikke er her. Hvad skal der til, spørger Kenneth, der er begyndt på en mureruddannelse efter tre år i en børnehave.

En splittet pige

Kamilla selv er splittet. Hun kalder også sine plejeforældre for mor og far og er efter fem år i pleje stærkt knyttet til dem.

- Det gør lidt ondt, men Kamilla er splittet mellem to familier. Det er svært for hende, siger Heidi.

LÆS OGSÅ: Theresa valgte en ny mor, da hendes egen ikke kunne tage sig af hende

Hun ved godt, at Kamilla ikke kommer hjem fra den ene dag til den anden. Det vil simpelthen være for svært og forvirrende for hende.

- Hun skal sluses stille og roligt hjem. Hun er jo stærkt knyttet til plejefamilien efter så mange år, så det bliver svært for hende. Jeg vil bare, hvad der er bedst for min datter, siger Heidi.

Sponsoreret indhold