Når livet gør ondt

Henriette mistede sin mand og fik brystkræft

4. januar 2013 af Louise Søgaard, foto: Gregers Overvad
Henriette blev enke bare 28 år gammel, da hendes jævnaldrende mand Rasmus Græsbøl Thomsen faldt om med et hjertestop. Bare et år fik hun brystkræft og hendes drenge Jonas,3, og Lasse,2 var i overhængende fare for at blive forældreløse. Heldigvis nægtede deres mor at give op. Hun vandt over kræften.

29-årige Henriette Græsbøl Ubbesen blev ramt af brystkræft, et år efter hun var blevet enke, og hendes drenge havde mistet deres far Rasmus Græsbøl Thomsen 27 år gammel.

Der stod hun med to små drenge. Den ene havde lige lært at gå. Hun var tynget af sorg og praktiske opgaver, som hun pludselig måtte klare alene, samtidig med at hun også skulle kæmpe for sit liv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Fik kræft som femarig

Far bor i himlen

Storebror Jonas var to år og for lille til helt at forstå, hvad der var sket, da hans far døde. Han ved, at far bor oppe blandt stjernerne og har en have på jorden, som de kan besøge.

Men da mor blev syg kort tid efter, og hun fortalte ham, at hun skulle på hospitalet mange gange, forstod han desværre alt for godt alvoren.

For små til at huske

Hvis Henriette døde, ville hendes sønner blive forældreløse. Hun kunne slet ikke holde tanken ud, at de hverken skulle kunne huske deres far eller mor, fordi de var for små. - Uden drengene havde jeg måske opgivet kampen, fordi jeg savnede Rasmus så meget. De holdt mig i live, når det var aller sværest.

LÆS OGSÅ: Lægesjusk kostede mig brystet

Du må ikke også dø, mor

- Jeg forsøgte at skjule min bekymring, men Jonas blev mere og mere ked af det, når jeg afleverede ham i dagplejen de dage jeg skulle til kemobehandling på Ålborg Sygehus. Han ville med mig hjem igen og græd.

Til sidst tog jeg ham med på hospitalet, så han kunne se, at det ikke var så farligt det mor lavede. Efter det blev han mere tryg. Behandlingen havde kun varet en time og vi hyggede os, legede og spiste burgere i Ålborg, fortæller Henriette.

Reagerede godt på kemo

Det blev til 6 kemobehandlinger og 6 ugers daglig strålebehandling, før Henriette kunne kalde sig rask for bare to måneder siden.

Sponsoreret indhold