Når livet gør ondt

Her er Englands strengeste forældre

18. juli 2014 af Nina Sommer Foto: Mark Large
Spontan leg og et slikorgie fredag aften skal 10-årige Aliyah kigge længe efter. Hendes forældre mener nemlig, at hun skal presses til det yderst og sammenligner deres opdragelse med at opdrage en væddeløbshest.

Alt er lagt i skema hjemme hos familien Garfield. Når Aliyah står op om morgen, skal hun lave kropshævninger på den stang, der placeret mellem køkkenet og stuen. Derefter får hun et nøje afmålt morgenmåltid, der er glutenfri. Generelt består hendes kost kun af grøntsager, yoghurt, kylling og ris, og så bliver der drukket rigtig meget friskpresset grønsags- og frugt juice.

Læs også: Forældre druknede datter i sodavand

- At opdrage et barn er ligesom at opdrage en væddeløbshest, siger hendes far, der mener, at hendes datter er klogere end Einstein, og familien dermed skal gøre alt for, at hun har de mest optimale betingelser for at udnytte sit potentiale.

Bruger stopur

For Aliyah betyder det, at hun i timevis hver dag skal studere og løse opgaver, mens hendes forældre sidder med et stopur, så de er sikker på, at hun ikke stopper et sekund før, hun skal.

Derudover tager hendes mor hende jævnligt med til alternativ terapi, så hun kan lære at være fuldt fokuseret på de opgaver, hun bliver udsat for.

Den 10-årige pige medvirker blandt andet i en engelsk serie, der hedder "Child Genius" (Børnegeni red.), hvor børn konkurrerer om at være den klogeste. Hvis Aliyah ikke har løst en opgave tilfredsstillende, så gennemgår hendes forældre opgave derhjemme. Blandt andet hvor de kigger en videooptagelse igennem, så Aliyah kan se sig selv, mens hun løser opgaven.

Læs også: Forældre skal lære deres børn at gå i skole

Ifølge Aliyahs mor, 46-årige Shosana, er hendes metode, til at give hendes datter de optimale betingelser for fremtiden, hverken onde eller for meget. Derimod mener hun, at det er altafgørende, hvis man vil opdrage et barn med en høj intelligens.

- De fleste forældre kommer ikke i nærheden af at give deres kloge børn de bedste betingelser. Man bliver nødt til at kigge på vores datter for at se, at hendes opdragelse har været en god investering, fortæller hun.

Sponsoreret indhold