Når livet gør ondt

Hjelmen reddede mit liv

25. november 2008 af Redaktion
Charlotte ved, at ridehjelmen reddede hendes liv, da hun blev smidt af hesten og bankede hovedet ind i en barriere. Nu vil hun have gjort brugen af hjelm obligatorisk i rideklubberne.

Trods fire brækkede ribben, en revne i en halshvirvel, en perforeret lunge og en beskadiget milt, mener 36-årige Charlotte Koch Poulsen, at hun slap billigt, da hun for nylig var ude for et voldsom styrt på sin hest Faust. - Jeg behøver jo kun at se på min ridehjelm for at forstå, hvor galt det kunne være gået. Jeg havde ikke siddet her i dag, hvis jeg ikke havde haft hjelmen på, siger Charlotte.

En søndag ville Charlotte tage sig en tur på sin hest på familiens ridebane bag deres ejendom i Glamsbjerg. Hun og Faust stod inden for indhegningen, mens Charlottes ni-årige datter stod udenfor og fodrede Faust gennem indhegningen. - De stod og hyggede sig, så jeg regnede med, at jeg bare kunne svinge mig op uden at tage fat i tøjlerne. Jeg nåede kun at få foden i den vensre stigbøjle, inden det gik galt, forklarer Charlotte. Faust satte af sted i fuld galop, mens Charlotte forsøgte at holde sig fast i Fausts manke med kun et ben i venstre stigbøjle.

Ramte stolpe
Da der ikke var mere ridebane, men kun de kraftige stolper og bjælker på barrieren, drejede Faust af til højre, mens Charlotte fortsatte ligeud og bankede sit hovede ind i en hjørnestolpe. Ved sammenstødet blev Charlotte slået bevidstløs, og blev hasteindlagt på Odens Universitetshospital.

Efter fire dage med stærke smerter og mange undersøgelser var hun klar til at komme hjem. Nu er det vigtigt for Charlotte at fortælle om, hvor vigtigt det er at bruge ridehjelm. Efter hendes tredives år erfaring som rytter har hun nu mærket på egen krop, at ridning kan være en farlig sport, hvis man ikke sætter sikkerheden først. - Jeg har utallige gange set de små ridepiger ride uden hjelm. Det er uansvarligt, at klubberne ikke skrider ind og gør det obligatorisk, siger Charlotte og kigger på sin ødelagt ridehjelm.

LÆS OGSÅ:

Dødsbilist slap med lille bøde

Sponsoreret indhold