Når livet gør ondt

Hjemmeplejer i Varde smittet med H1N1

24. juli 2009 af Ritzau. Arkivfoto: PolFoto
Hjemmeplejer i Varde Kommune har besøgt mindst 15 borgere, efter at hun er blevet smittet. Kommunen undersøger, om nogle af dem er i særlig risikogruppe.

En kvindelig hjemmeplejer hos Varde Kommune er smittet med influenza H1N1, tidligere kendt som svineinfluenza og også omtalt som influenza A.
Kommunen oplyser i en pressemeddelelse, at hjemmeplejeren har besøgt 15 borgere i den tid, hvor hun med sikkerhed har været smittet.

Hjemmeplejeren er ansat i Varde By, og torsdag blev det konstateret med sikkerhed, at hun er blevet smittet.

Kommunen er nu i færd med at kontakte de borgere, hun har haft kontakt med, fortæller Erling Pedersen, social- og sundhedsdirektør i Varde.
- I den forbindelse vurderer vi, om nogle af dem tilhører en speciel risikogruppe med hensyn til influenzaen. Gør de det, opfordrer vi dem til at søge egen læge for videre vurdering, tilføjer han.

Varde Kommune har informeret hele sin organisation omkring de forholdsregler, som influenzaen kræver. Det gælder eksempelvis personalet på plejehjem og andre institutioner, så de ved, hvorledes de skal reagere, hvis beboere bliver smittet med influenza H1N1.

Sponsoreret indhold