Når livet gør ondt

Hun skal have sin baby igen

19. maj 2010 af Redaktion
Rent ud sagt: Læs alle kommentarerne til artiklen om Diana, der fik frataget sin nyfødte søn her.
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

Først fik hun offentlig hjælp til at blive insemineret. Derefter fik hun tvangsfjernet sit barn kort efter fødslen - til sin egen og sin 17-årige hjemmeboende søns fortvivlelse.
I ude og Hjemme nummer 18 fortalte vi historien om 40-årige Diana Lund Nielsen fra Århus: Det har fået rigtig mange læsere til at skrive til os, og deres dom er helt klar: Diana bør få en ny chance som mor og få sin baby tilbage.

Læs alle indlæggene fra læserne nedenfor:

Jeg har fire børn i to hold, som jeg elsker over alt på jorden, og som jeg i det væsentligste, og ikke uden problemer, har været alene med.
Min efternøler fik jeg da jeg var næsten 40, og hvis nogle ville have taget ham fra mig på det tidspunkt, som det er tilfældet for Diana, hvor der netop er kommet god kontakt med et sundt barn, er jeg sikker på, at jeg ville kunne have slået ihjel for det.
Hvad er det for et samfund, der praktiserer sådanne procedurer, blot fordi en mor er alene? Samtidig kan man gang på gang læse, at børn i ægteskaber bliver misbrugt på groveste vis, og får livsvarige skader på sjæl og krop - blot fordi de lever med to (perverse) forældre.
Diana og pressen skal kæmpe for, at sådanne overgreb fra inkompetente socialarbejdere ikke må finde sted!! Fjernelser af små børn sker for ofte på alt for løst og udokumenteret grundlag og som direkte overgreb!
Venlig hilsen Lene T., Odense

Jeg er selv mor til 3 børn og har aldrig i mit liv troet at folk kunne gå så vidt som de gør i dagens Danmark. Dette er blot én ud af mange situationer hvor man risikerer at bringe menneskeliv i fare. Jeg begriber ikke hvordan disse folk kan se sig selv som professionelle, når de tager et barn, der blot fortjener sin mors kærlighed. Hvordan vil de kunne kalde det en forsvarlig handling at fjerne et barn fra en mor, der er godkendt til inseminering og oven i købet har en søn på 17 år, der ingen nød lider. Jeg vil aldrig kunne tage sådan nogle mennesker alvorligt, eller tro på, at de gør deres arbejde godt nok, hvis de ikke får leveret det barn tilbage til sin mors trygge favn. De misbruger deres magt / stilling. Jeg fik selv kejsersnit og tog hjem dagen efter og der var ingen sundhedsplejerske - skal jeg så af den grund regne med, at de kommer og tager mine børn??? Jeg er målløs, chokeret, men mest af alt så væmmes jeg over, at de kan være sig selv bekendt!!
Michelle, Nyborg

Stakkels den kvinde som var god nok som mor til sin store søn, men ikke til sin lille søn.....
Noget må være gået galt - måske Århus kommune har meget svært ved at skille tingene ad, fordi de jo har lavet flere fejl.
Hvad med at de først undersøgte om hun bare var træt og udkørt efter graviditet og fødsel, måske var på vej til at få en fødsel depression. Og så prøvede med sundhedsplejerske, hjemmekonsulent el.lign.
Diana valgte at blive mor igen, det kan være hårdt at være gravid, i alle aldre, men barnet skal ikke tages fra sin mor eller pludselig sendes til en familieinstitution. Der må være sket noget inden!?
Jeg tror at det er en hets. Hun er på kontant hjælp, måske har hun søgt pension, vi læsere må jo vide mere for at kunne tage stilling og jeg ved fra bekendte og af egen erfaring, at kommunen ikke altid gør det, der er til det enkelte barns bedste. Der sker mange fejl og jeg mener, at disse sager altid bør gå igennem mindst 3 forskellige personer og ikke kun en sagsbehandler eller et team, som har samme mening.
De gør nemlig tit ikke deres arbejde godt nok. Nogle gange tror jeg, at de spiller terning, om hvem de skal lade være og hvem de skal forfølge. Én som får fjernet et barn, er bare lige kommet på et forkert spor ved et uheld og kunne måske hjælpes, og andre gange ser man forældre få mange chancer. Hvem støtter disse børn i deres opvækst, når de ikke har deres forældre?! Og hvad så, når de bliver voksne?! Kommunen svigter de unge og det gør mange plejefamilier også, så snart de ikke får penge for opgaven mere. De børn har ikke altid en familie, der kan klare tingene, alligevel svigter kommunen, og lader dem i stikken. De svigter også tit teenagere. Flere kommuner er da ikke for gode til at gøre det rigtige. Alt bunder i penge. Plejeforældre kan få rigtig mange penge for at tage på ferie og sommerland osv. med plejebørn.
Jeg ved godt at det her er en bestemt sag, men jeg er selv mor, kender selv til nogle personer, der burde have haft en anden hjælp end der blev givet. Min mening er, at de spiller terning eller tæller på fingrer om hvor de skal slå ned og dermed bliver det tit nogle forkerte det går ud over.
Jeg kender også til tilfælde hvor man har tænkt, hvorfor hjælper kommunen ikke?? Og i første omgang er det jo ikke sikkert at det er en tvangs- eller frivillig fjernelse der skal til, men noget fysisk og psykisk hjælp. Og det gælder jo både enlige og forældre.
Franz skal da ikke bortadopteres! Hvor er begrundelsen? Hvad har hun gjort og hvad har storebror gjort? Været i den forkerte kommune på det forkerte tidspunkt. Hvad med alle dem, der er i kommunens varetægt og bliver udsat for diverse, overgreb, omsorgs svigt osv.
Det kunne ligeså godt have været os der var havnet i en forkert kasse. Men vi glæder os til at høre resten af historien.
Det er børn det handler om og ikke en dukke - Og hvorfor er storebror så ikke fjernet? Franz er skadet for livet, ad den adskillelse. Jeg er selv kuvøsebarn og det giver også adskillelsesangst. Jeg tror, at hun desværre er blevet fejlopfattet og nogle pædagoger og sagsbehandlere/socialrådgivere er ikke kompetente til deres job.
Vi læsere svarer ud fra jeres historie. Det er et sygt samfund vi lever i, i år 2010, Danmark er ikke et godt land mere. Desværre. Men vi kan måske blive det igen.
Og ja jeg kender til sager som min kommune burde skamme sig over.
Løvemor

Nej !!!! Det er ikke ok. at fjerne Dianas lille dreng.
Hun er jo blevet godkendt både af sin egen læge og af fertillitslægen, og det er jo dybt traumatisk at skille mor og barn ad på den måde, og ifølge artiklen på det spinkle grundlag…
Og nej han skal ikke bortadopteres! Og heller ikke i familiepleje!
Han skal hjem til sin mor, og det kan kun gå for langsomt. Hun elsker sin lille dreng, og er den eneste, der kan give ham den kærlighed der er så vigtig..
Ester V.

Man tror det er løgn!
Nej selvfølgelig er det ikke okay.
Det er spild af ressourcer - det er bureaukrati, magtmisbrug samt en tragisk og uhyggelig skæbne for mor og barn.
Alle fagfolk ved jo, hvor traumatisk en adskillelse mellem mor/barn kan være eller rettere sagt er. Det kan give uoprettelige skader for barnet.
Diana ammer - det bedste for sit barn, og hun siger, at hun giver sit barn omsorg og kærlighed. Det er også, hvad hendes søn Thomas på 17 år beskriver.
10 dage - er det ikke forhastede beslutninger?
Selvfølgelig skal Diana have en ny chance på et overvåget familiecenter, men hvad skal hun overvåges for? Er barnet sygt? Underernæret? Hvad med babys udvikling - svarer det til barnets alderstrin? Ligger drengen apatisk, indsmurt i sin egen afføring? Nej,vel.
Er kommunerne ansat til at chikanere, dømme, eller hjælpe?
Hvilken bemyndigelse har de til at udtale sig om hun er egnet som mor?
At Diana følte sig chikaneret af en kontaktperson i Koralhuset skyldes vel, at hun var dømt på forhånd. Uden rettergang. Ingen retssikkerhed.
Kommuner og myndigheder kan kun én behandlingsmetode, og det er forfølgelse samt overvågning. Diana, sørg for at komme på det familiecenter, bliv ved med at amme, og hold tæt kontakt til dit barn. Køb en brystpumpe. Genoptag amning og kontakt. Selv en adoptivmor som ikke har født kan - så kan du også. I skal jo først genoprette den adskillelse som de har forvoldt jer. Når det er sket skal du få en uvildig børnelæge og psykolog til, at give dig en skriftlig udtagelse ang. barnets tarv. Så skal du politianmelde kommunen og søge erstatning.
Foretag dig noget og tænk på at det kun kan blive bedre end det er, og det var et klogt træk at inddrage medierne.
Få en advokat. Held og lykke.

Hvad er det for et samfund vi lever i?! Børn der har det godt bliver fjernet med mærkelige begrundelser, og børn der skal fjernes de bliver ikke fjernet. Kender mange i min omgangskreds der ikke sku have været hos deres forældre, men det gjorde kommunen ikke noget ved.
Se dog for pokker at få øjnene op og kig på de børn, der ikke har det godt, som bliver mishandlet på den ene eller anden måde i stedet for, at bruge tid, penge og energi på, at fjerne børn fra forældre, der godt kan passe på dem.
En lille dreng på 8 mdr. skal ikke være på et børnehjem, når hans mor kan passe ham og give ham den kærlighed og tryghed som han skal have. Prøv at se hvad der skete med den dreng vi så i fjernsynet: Forældrene gad ham ikke og sørgede ikke for at få øjenkontakt med ham, og han har mén den dag i dag, fordi de fik den ene chance efter den anden. Diana har ikke fået en chance og hun har en stor søn som er velfungerende og som har haft en god barndom.
HALLO DANMARKS KOMMUNER se dog at åbne øjnene - I laver for mange fejl.
Mvh. Annica

De folk der har taget Dianas baby har ikke selv prøvet at få fjernet et barn eller også har de ingen børn, så de ved ikke hvad det vil sige at blive stemplet som dårlig mor. De river jo hjertet ud på hende.
De kan da se hun har en velfungerende søn på 17 år, så kan hun vel også tage sig af lille Franz. Hun skal da helt klart have en chance som mor. Håber virkelig, at der er nogen, der sidder med en dårlig smag i munden. Ønsker alt held og lykke til Diana og hendes to sønner. Diana, kæmp for det her.

Jeg bliver så forarget over at læse artiklen om Dianas tvangsfjernelse af hendes baby, ikke fordi man først inseminerer hende og derefter fjerner drengen, men hun har haft et barn i sin varetægt i 17 år som man ikke har fundet grundlag for at fjerne, så må man jo mene at hun i de foregående 17 år har været uegnet som mor, idet man fjerner den lille ny. I første omgang fatter jeg slet ikke grundlaget for at man mener et ophold i Koralhuset er nødvendigt, - da slet ikke med begrundelsen, at hun ønskede at forlade hospitalet før tid efter kejsersnit. I så fald er jeg glad for, jeg ingen børn har, da jeg ikke kan komme hjem hurtigt nok efter mine operationer! Efterfølgende opholdet på Koralhuset hvor Diana og hendes kontaktperson åbenbart kommer så skævt ind på hinanden at kontaktpersonen finder hende uegnet som mor. Stakkels Diana skal efter at have opfostret et barn i 17 år pludselig overbevise en flok fremmede om at være en okay mor, hun er bange og frustreret og føler sig usikker. Jeg kan kun anbefale Diana at tage kontakt til ombudsmanden og bede ham se på sagen.
Gitte B.

Nej det er ikke ok.
Begrundelsen for tvangsfjernelsen af hendes søn beror måske kun på ondskabsfuld sladder fra en inkompetent medarbejder på familieinstitutionen Koralen i Brovst.
Hvad har sagsbehandlerne i Århus Kommune gang i? Efter min mening ligner det magtmisbrug og fysisk og psykisk vold mod Diana og storbroderen Thomas.
Det er jo ikke noget nyt, at der begås mange fejl i mange kommuner landet over!
Er det sådan, at en kontanthjælpsmodtager bare må holde kæft, trit og retning?!
Alle nybagte mødre, om de er 20 eller 40 år, har behov for støtte og opbakning de første måneder efter fødslen.
Franz skal ikke bortadopteres. Han skal hjem til sin mor og bror.
Mvh. Margit L.

Jeg synes ikke det er ok først at sige man er egnet, og derefter fjerne barnet med en kommentar om at man er uegnet.
Hvis en mor villigt går med på et familiehjem under opsyn skal hun ikke chikaneres eller mistros, så hun ikke vurderes ud fra et ordentligt og rent grundlag.
Der er mange fejl i systemet, men dette må absolut ikke være en af dem...

Nu må jeg simpelthen gribe til tasterne og skrive min harme ud.
Hvordan kan man gøre det imod Diana? Det er så dybt, dybt uretfærdigt. Hendes egen læge er positiv over for en insemination og lægen på fertilitetsklinikken, skønner efter en samtale, at hun er egnet.
Hvorfor så denne behandling af Diana??
De sociale myndigheder mangler vist lidt bedre indsigt. Her tænker jeg på de mange misbrugssager af børn.
Diana har da et levende bevis på, at hun er en god mor. Nemlig i sin 17-årige søn Thomas.
Kære Diana. Mit hjerte bløder virkelig for dig. Sender dig mange kærlige tanker i håbet om, at du får din lille søn tilbage snarest.
C. Poulsen

Dianas historie var den første artikel jeg læste i den sidste udgave og - nej, hvor er det dog forfærdeligt!
For det første vil jeg sige at det ikke er første gang, jeg hører om at man får hjælp til at blive gravid og efter fødslen bliver barnet tvangsfjernet pga. det ene eller det andet.
Undskyld, men hvad sker der? Man skal igennem så mange ting for at blive adoptivforældre (som jeg synes, er fint nok) - hvorfor gør man det ikke på samme måde med de kvinder, der skal have hjælp til at blive gravide? Og hvis man hjælper med det, så LAD DEM DOG VÆRE I FRED!!! Er der overhovedet noget, der tænker på de små børn? Deres liv er ødelagt fra starten af. Jeg kender ikke Diana, men hun ser da meget ok ud og det at hendes ældste søn er ved hendes side og støtter hende, viser at sønnen er ikke ligeglad. Det viser, at han har en meget tæt og god kontakt til Diana og så kan jeg absolut ikke forstå at Diana bliver vurderet som en dårlig mor, der ikke kan tage sig af sine egne børn.
Og - nej, jeg mener ikke at Diana skal have en chance til - jeg mener at hendes lille søn skal hjem til hende, hvor han er velkommen og elsket og hvor han hører til! Jeg vil mene at der er en eller flere, der skal stå for ansvar for det der er sket. Og - nej, Diana kan ikke gøre noget selv. Men jeg vil anbefale at hun finder en god advokat og lader advokaten vurdere sagen og jeg er slet ikke i tvivl om, at der er sket en fejl der kommer til at ødelægge et lille barns liv lige fra starten af og knuse en mors hjerte. Hvis jeg var Diana, ville jeg sagsøge kommunen og kræve en kæmpe erstatning. Det kan bare ikke være rigtigt.
Og så vil jeg sige til Diana - vær stærk! Jeg kan godt forstå du er knust, men vær stærk og hold ikke op med at tro på at du får din lille hjem igen. Tro flytter bjerge og jeg ønsker dig og dine to børn al held og lykke.
Kærlig hilsen fra mor til 3.

Jeg sidder og læser artiklen om Diana med harme. Først får hun hjælp til at få en søn, og så tager man ham fra hende bagefter. Er der slet ingen der tænker på hvor ondt det gør på både mor og barn?! Hun har jo bevist en gang at hun er en mor med stort M. Så til dig Diana vil jeg sige: Kæmp for din søn selvom du er oppe imod det sociale system, det er din kærlighed din søn har brug for og ikke tilfældige menneskers. Og til de sociale myndigheder giv hende dog en chance til, det har hun fortjent, der er intet, der kan erstatte en mors kærlighed til sit barn.
Selv mor til en datter som nu er 22.
Venlig hilsen Annette S. B.

Jeg er i chok! Hvis det I skriver om denne tvangsfjernelse er sandt, må alle mødre jo gå rundt i angst for at få fjernet deres børn. Det er jo ikke anderledes end en kidnapning, faktisk værre her kan du jo ikke gå til politiet og få hjælp, da de jo har været med til at kidnappe dit barn. Hvordan kan det få lov til at foregå i Danmark? Jeg er dybt rystet! Håber denne mor får hjælp, men de har jo allerede ødelagt den første tid i barnets liv.
Lone

Har læst den sørgelige historie om Diana som har fået fjernet sin nu 8 mdr. gamle søn.
Jeg kan slet ikke forstå hvad der lige sker med "systemet".
Så NEJ det er bestemt IKKE ok, at tvangsfjerne hendes lille dreng, da ikke baseret på de grundlag de giver, for hvem kan ikke "glemme" at sundhedsplejersken skulle komme, og hvem vil ikke meget gerne hurtigt hjem fra sygehuset efter man har født, så man kan komme hjem til trygge omgivelser, er det grund nok til at få sit barn fjerne?!, ja jeg spørger bare…
Det er da klart at Diana går med til at tage på familieinstitution, hvem ville ikke gøre det for at kunne være sammen med sit barn.
At hun føler sig mistænkeliggjort gør at hun selvfølgelig føler sig meget utilpas, og sikkert gør en masse ting forkert, efter institutionens mening.
I den situation, vil man da gå i en konstant frygt for hvad der nu skal ske osv. For ligegyldig hvad man gør, er det ikke godt nok - man er jo allerede blevet "stemplet".
Som der også er påpeget, har lægen og fertilitetsklinikken jo tjekket Diana, så hun var jo IKKE blevet insemineret hvis ikke man havde vurderet at hun var egnet som mor.
Hun har ydermere en sund og glad søn, der er meget tilfreds med sin opvækst. Han har altid boet hos sin mor, uden der har været grund til bekymring.
Efter min mening skal der slet ikke være tale om anbringelse i hverken plejefamilie eller på familieinstitution, hun skal da klart have sin søn hjem, så de igen kan blive en lille lykkelig familie.
VH Pia

Jeg forstår det ikke!
Da jeg var formand for beboerhuset i potemagertoften hvor Diana bor, har vi brugt hende til alle sommerfester, fastelavn og jul. Hun var den første til at melde sig til, når der skal passes børn, hun sørger for at alle børn fik godtepose til jul og fastelavn, hun hjalp med at slå katten af tønden og var meget omsorgsfuld og påpasselig med at de ikke fik køllen i hovedet. Og til jul dansede hun rundt om juletræet med børnene - hun var så omsorgsfuld og tog sig altid af børn der var kede af det
Man skulle tro at kommunen simpelthen fjerner børn i flæng - det er ikke første tilfælde jeg har hørt om, så hun skal have en chance for at vise at hun er en god mor. Man kan give hende og barnet 3 måneder på familieinstitutionen, hvis det er det, der skal til.
Diana har altid taget sig godt af sin 17-årige søn, så at man udsætter hende for dette er grotesk.
Hilsen Finn H.J.

Hallo - hvordan kan man fjerne dette barn? Der er så mange børn, der ikke får kærlighed nok og så fjerner kommunen et barn, der vil få kærlighed og omsorg
Synes helt ærlig, at der er nogen, der har handlet før de har tænkt - man hjælper hende med at blive gravid og så fjerner man barnet. Jeg så gerne, at nogen tager ansvar for det her - det er vildt synd for barnets mor. Hun har en dreng på 17, og han ligner ikke én, der har manglet noget.
Synes det er meget forkert at fjerne Dianas søn - giv dem dog en chance og lad Diana vise at hun er en god mor.
MVH mor til 3

Diana lund skal have lov til at beholde sit barn da hun jo har bevist at hun kan opfostre en søn der er ok så tror jeg ikke på at hun lige pludselig er en dårlig mor

Endnu et grotesk eksempel på hvordan kommunerne klovner i det!
Jeg kommer uvægerligt til at tænke på Tøndersagen og sagen fra Fjerritslev, hvor kommunerne burde have skredet ind, men intet skete før det var for sent!
Denne sag minder desværre om personforfølgelse, én enkelt sagsbehandlers udtalelse, og dennes dårlige behandling af moderen. Tro mig, sådanne ting forekommer inden for alle grene af kommunerne! Har de først et horn i siden på én, så bliver livet gjort surt for vedkommende! Jeg undrer mig over at kvinden i første omgang kan bevilges fertilitetsbehandling, som ifølge fertilitetsklinikken ikke vil være sket hvis der på noget tidspunkt var mistanke om at moderen ikke ville være i stand til at varetage barnets tarv! Så er det jeg spørger; Hvordan har moderen så kunnet have sin nu 17-årige søn boende hjemme, hvis de mener hun er en dårlig mor???
Og jeg spørger igen; Hvordan kan en mor, der har forsøgt at tage livet af sig selv og sin 6- årige søn ved at sætte ild til huset, få lov at beholde SIT barn??? Er DET at være en god mor?????
NOGET ER DA HELT SKÆVT I LILLE DANMARK!!
Jette A.

Hvis det er sandt, hvad der bliver skrevet i Ude og Hjemme nr.18, er der noget galt i DK. Hvordan kan man fjerne et lille spædbarn fra sin mor - det lyder som en historie fra en diktaturstat i Østeuropa. Er der ingen der kan hjælpe stakkels Diana? Hvorfor bliver der givet lov til gratis inseminering? - Hvis man skal adoptere er der undersøgelser i hoved og r.... - det skulle også være tilfælde i disse sager her, Jeg er så harm over denne stakkels mors lidelser, der må være nogle skrankepaver, der er gået over stregen eller hvad?
Med venlig hilsen Kassia
Hvis alle oplysninger er med i denne artikel, så bør hun helt sikkert få en ny chance på familiecentret! Der er jo stort set ingen god årsag til at hun og barnet er blevet skilt ad! Hvis hun har givet udtryk for gerne at ville tidligt hjem fra hospitalet, så er det da kun normalt - hvem pokker vil ikke gerne det. Og glemme en aftale, kan enhver da komme til. Jeg synes helt sikkert kommunen burde revurdere den sag grundigt - OG ikke mindst lytte til hendes store søn. Den behandling kan man da hverken byde en mor eller et nyfødt barn, i den tid de har allermest brug for hinanden.

Nu griber jeg til blækhuset, hvad er meningen, med at en mor pludselig ikke kan passe sit eget barn, fordi hun vil tidligere hjem fra sygehuset. Det er da meget forståeligt, hvem ønsker at være der længere end højst nødvendigt.
Jeg kan godt forstå, at man føler sig forfulgt, når man skal leve som Diana skulle - sådanne forhold er ikke sundt for hverken mor eller barn.
Jeg har også hørt om den slags personale, de ser jo mange gange direkte ned på folk, som har været lidt uheldige med ikke af have et arbejde.
Nej den stakkels mor skal ikke give afkald på sit barn, det er hendes og det skal det blive ved med at være. Hun skal kæmpe med næb og klør for sit barn. Se og få fat i en ordentlig advokat som er ekspert i den slags sager.
Jeg er sikker på at du nok skal få din søn igen - ingen kan erstatte dig, du er hans mor.
Lad os få ryddet op i det danske system, så man bruger resurserne der hvor det er nødvendigt: På børn af narkomaner og alkoholikere, som jeg ser gå for lud og koldt vand, som man kalder det. Der gøres ikke noget for dem, for det er en for stor mundfuld for kommunerne - så er det nemmere at tage de små og mange gange uskyldige.
NEJ FRANZ SKAL IKKE BORTADOPTERES, HAN SKAL HJEM TIL SIN MOR OG DET KAN IKKE GÅ FOR LANGSOMT.
Mvh. Ruth F.

Hvor er det sørgeligt at man i vores samfund bliver umyndiggjort "bare" fordi man er arbejdsløs og/eller er på kontant hjælp.
Hvis man på den baggrund vurderer at Diana ikke er egnet som mor er der mange som ikke er egnet. Der er ligeledes mange børn som burde være fjernet fra hjemmet. Børn som ikke bliver set fordi deres forældre er de "rigtige" - i hvert fald ud af til.
Bare fordi man ikke kan give børn gods og guld er det jo ikke ensbetydende med at de ikke kan få den kærlighed og omsorg som er så livsnødvendig.
Jeg finder det tankevækkende at man først vælger at hjælpe hende med at blive gravid med et ønskebarn, for derefter at fjerne det uden at give hende en chance for at modbevise deres påstand. Ja hun fik muligheden på et familiecenter hvor hun følte sig overvåget og chikaneret. Det havde måske været bedre at lade dem bo hjemme "under opsyn" og med hjælp, hvis det var det, der var brug for, og at Diana fik en kontaktperson tilknyttet, som kunne hjælpe hende og vel og mærke en som Diana kunne med.
Diana har en stor søn som for mig er et bevis på at hun godt kan klare opgaven. Jeg er ked af at sige det, men jeg synes vores offentlige system bestemmer for meget. De bruger deres magt forkert: Nogle mennesker bliver "umyndiggjort" på forkerte grundlag. Min mening er at det offentlige burde hjælpe mere i hjemmet, frem for at fjerne barnet som det første. Klart barnets tav altid skal komme først, men er det altid en fjernelse fra mor/forældre?
Så JA Diana skal have en chance for at få Franz tilbage og NEJ jeg tror ikke på at en bortadoption skal på tale.
Til dig Diana: Held og lykke. Jeg håber for dig og for drengene at I får lov til at blive sammen
Knus og varme tanker Kristina fra Fyn


Jeg blev rigtigt harm over at sidde og læse det om den mor, der er blevet frataget sit barn. Hun er en voksen kvinde på 40 år. Når jeg ser De unge mødre på Kanal 4, mener jeg at der er nogen af dem, der ikke kan tage vare på deres børn - de er kun 16 og 17 år. Diana skal have sit barn hjem igen. Hvis hun har kunnet passe sin søn på 17 år lige siden hun fik ham, så kan hun også passe den lille nye søn. Kommunen burde skamme sig.
Hilsen fra Marianne H.

Jeg har lige læst artiklen og nu sidder jeg og er så gal så jeg er lige ved at eksplodere. Jeg forstår ikke at Diana først kan blive henvist til en fertilitetsklinik på opfordring af sin egen læge, bagefter blive godkendt af fertilitetslægen, der ikke kan have nogen grund til bekymring for som han siger, så var hun ikke blevet insemineret.
Hvordan kan myndighederne tage så meget fejl, på så få ting som, hun ville hjem før tid efter sit kejsersnit og en sundhedsplejerske der var kommet forgæves. Så hvidt jeg ved er telefonen opfundet og man ringer sammen og aftaler en tid. Desuden er Diana 40 år og har sikkert den ro der skal til for at komme hurtigt hjem og slappe af med sin lille ny baby.
Hun har en søn på 17 år som har haft en tryg og kærlig barndom, hvad er det så lige der går galt? Kan de ikke fornemme om han har fået en god start på livet?
Hvis det var mig der havde oplevet dette havde jeg øjeblikkeligt fået fat i en advokat til at hjælpe med at få mit EGET barn igen - jeg ville føle, at de havde taget ham uden nogen gyldig grund. Jeg er selv mormor til to og gud nåde dem der ville tage dem fra os på sådan nogle latterlige grunde som dem i skriver her i bladet.
De taler så meget om barnets tav - de mennesker fra den kommune skulle skamme sig over at placere et barn på børnehjem når han kunne få den RIGTIGE kærlige omsorg hos sin mor.
Jeg håber virkelig at denne sag får en lykkelig slutning til fordel for Diana.
MVH En rasende mormor

Sponsoreret indhold