Når livet gør ondt

Hund redder etårig fra døden

30. maj 2010 af Carsten Holst
En sen nattetime vågnede Lis Kristensen, da hendes hund pludselig gik amok. Kræet ville ikke falde til ro, og til sidst stod Lis op. Havde hun ikke gjort det, ville hendes lille søn Nikki i dag være død. Hunden havde nemlig fået færten af, at drengen var ved at blive kvalt af en plastikprop i sin seng.
Foto: Jørgen Ploug
Foto: Jørgen Ploug

Gadekrydset Tio er en uregerlig lille hidsigprop, som længe har irriteret sin ejer, Lis Kristensen, 22, grænseløst. Derfor besluttede hun, at kræet skulle aflives, inden den fik lavet en alvorlig ulykke.

I dag er Lis lykkelig for, at hun udsatte beslutningen om at ekspedere Tio over i den evige hundegård.
Var det sket, ville hendes knap et-årige søn, Nikki, være død. En sen nattetime reddede gadekrydset nemlig den lille drengs liv.

Læs også på Q: Hver 10. kvinde får ikke børn

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Slugte en plastikprop

Omkring klokken 24 natten til fredag den 14. maj troede Lis Kristensen, at sønnen trygt sov sin skønhedssøvn i barnesengen på sit værelse i lejligheden i Løgstrup nær Viborg. I stedet kæmpede drengen en desperat kamp for sit liv.

Nikki havde fået vristet en flere centimeter lang plastikprop løs fra gærdet på sin seng og slugt den.
Proppen satte sig fast i halsen. Nikki var ved at blive kvalt, mens hans mor intetanende sov i soveværelset ved siden af. Men til alt held sov Tio ikke. Det eneste menneske, som Tio holder af og vil være sammen med, er den lille dreng. Hvis andre så meget som nærmer sig Nikki, snerrer hunden og blotter sine tænder.

Stærke bånd mellem hund og dreng

Der er stærke, usynlige bånd mellem den lille dreng og hunden.
Men det bliver nok aldrig opklaret, hvordan Tio den nat fandt ud af, at Nikki var ved at blive kvalt og kæmpede for sit liv i barnesengen. Pludselig vågnede Lis ved lyden af Tio, der var gået amok i et ustyrligt raserianfald, som Lis aldrig før havde oplevet.

- Hunden kradsede på døren ind til Nikki, og det har den ikke gjort tidligere. Den sprang op og ned, gøede og var helt vild, siger Lis Kristensen.

- Jeg sagde, at den skulle tie stille og lægge sig. Men den ville overhovedet ikke høre. Til sidst åbnede jeg døren ind til Nikki i håb om, at hunden ville falde til ro, hvis den fik lov at sove i nærheden af min søn.
Inde på værelset fór hunden direkte hen til Nikkis seng og sprang op ad den. Jeg har aldrig oplevet den sådan før.

Lis Kristensen havde lagt sønnen i seng omkring klokken 19.30, og da hun gik i seng et kvarter i midnat, kikkede hun til Nikki. Da lå han trygt og sov i sengen. Men fordi hunden opførte sig som om den havde fået galskab, tjekkede hun for en sikkerheds skyld, at drengen sov trods den megen larm fra hunden.

Læs også: Kærlighed ved første klik

Ved at blive kvalt

- Jeg fik et chok, da jeg så Nikki. Han var helt rød i hovedet, og flere steder var han blå. Blodårerne i panden var helt udspilede, og han kæmpede for at få luft. Han var ved at blive kvalt, men jeg anede ikke hvorfor.

Mens Lis Kristensen ringede til alarmcentralen, forsøgte hun desperat med råd fra vagtlægen at få sønnen til at trække vejret. Til alt held var der tilfældigvis en ambulance på omfartsvejen ved Løgstrup, og redderne var fremme i løbet af et minut. Som bekendt er der ingen bortset fra Lis, der ustraffet nærmer sig Nikki, hvis Tio er i nærheden.

Da én af Falckredderne overtog arbejdet med at genoplive drengen, sad hunden som et lyn i buksebenet på redderen. Lis fik imidlertid beroliget sin hund, og kort efter fik Falck-redderne fisket plastikproppen op af Nikkis hals. Det natlige drama havde takket være et ulydigt gadekryds fået en lykkelig udgang.

- Jeg har ingen forstand på hundeadfærd, og jeg har ingen idé om, hvorfor Tio reagerede, som den gjorde. Men jeg véd, at uden Tio havde jeg ikke haft Nikki. Så var han blevet kvalt, uden at jeg havde opdaget det. Var jeg kommet et par minutter senere ind på Nikkis værelse, ville tragedien være sket, siger en taknemmelig Lis Kristensen.

Læs også: Gris lever hundeliv

En lille hidsigprop

Tio er en krydsning mellem en dværgpekingeser og en dansk-svensk gårdhund.
Lis har haft hunden i halvandet år. Hun købte den over hals og hoved i protest mod, at hendes daværende kæreste ville have en kamphund.

Dengang var Lis gravid, og hun indså snart, at gadekrydset kunne blive et problem, når hun fødte sit barn. Tio hader nemlig fremmede i almindelighed og børn i særdeleshed.

Tiden gik, mens Lis overvejede, om hunden skulle aflives eller have et andet hjem.
Problemet var imidlertid, at Lis kunne se, hvor meget Tio og Nikki knyttede sig til hinanden. De var uadskillelige.

- Tio opfører sig som en kamphund, hvis nogen vil røre ved Nikki. Det er ikke holdbart i længden, at kun jeg kan komme i nærheden af Nikki, siger Lis.

Da hun i september flyttede fra kæresten og bosatte sig i Løgstrup, stod Lis med et dilemma.

Omsorgsfuld mor

Der må nemlig ikke være hund i hendes lejlighed. Derfor boede Tio i en periode hos Lis' mor i Vestjylland.
Den trivedes kun, når Lis og Nikki kom på besøg, og Lis besluttede at hente hunden hjem igen. Nu håber hun på, at hendes udlejer vil give hende lov til at beholde den.

Lis Kristensen vil aldrig glemme den nat, da hun i nogle frygtelige minutter troede, at hendes søn ville dø.
Hun har altid været ekstrem omsorgsfuld omkring Nikki. Det skyldes blandt andet, at hun i en tidlig alder fik at vide, at hun sandsynligvis ikke kunne få børn på grund af problemer med æggestokkene.

- Siden den nat har Nikki sovet hos mig. Jeg lægger ham til at sove i hans egen seng og ser til ham hundreder af gange i løbet af en aften. Men når jeg skal sove, tager jeg ham med ind i soveværelset. Jeg véd, at det er forkert. Men jeg foretrækker, at Nikki får en dårlig vane i stedet for, at jeg får dårlige nerver, siger Lis Kristensen.

For god ordens skyld bør det nævnes, at Lis' planer om at aflive Tio ikke længere eksisterer. I stedet får den lille hidsigprop af en hund taknemmelige knus og kram dagen lang.

Sponsoreret indhold