Når livet gør ondt

Hyrede lejemorder til sin mand: ”Lad ham se sine børn en sidste gang”

11. juli 2013 af Louise Søgaard, Foto: AP/Polfoto
Iskold er den unge kvinde, 21årige Julia Charlene Merfeld, mens hun sidder og instruerer en fremmed mand i, hvordan han skal myrde hendes mand. Det er lettere end at blive skilt, forklarer hun. Manden hun forsøgte at hyre til mordet viste sig at være en civil agent.

Det skjulte kamera fanger en ung kvinde på forsædet af en bil. Bilen tilhører en betjent, men kvinden tror, at han er lejemorder. Hun vil gerne bestille et mord på sin seks år ældre mand, og hun virker fuldstændig upåvirket, rolig og afklaret - nærmest munter.

Se hele videoen i bunden af artiklen.

-Det skal være en torsdag, for der er jeg på arbejde, siger hun og ligner en, som taler om et hvilket som helst stykke arbejde, hun gerne vil have gjort. Betjenten spørger til, hvad hun havde forestillet sig.

Det skal helst være smertefrit

- Det må gerne ligne et røveri, men jeg vil helst have, at det foregår på gaden. Hvis du dræber ham inde i huset, sviner det for meget, siger 21årige Julia Charlene Merfeld fra Muskegon i West Michigan.

Hun forklarer, at hun håber, at en veninde vil flytte ind i huset hos hende efter mordet. Derfor vil hun helst ikke have, at veninden skal føle sig utryg ved at flytte ind i et hus, hvor der før er begået et indbrud og et mord. Hun bærer stadig ikke tegn på nervøsitet eller eftertænksomhed, da hun fortæller om, hvordan hun helst vil have mordet udført.

Læs også om 19årige Maria, som blev dræbt af sin egen lillebror

- Jeg kan bare bede ham om at gå ud og lave noget udenfor. Der er meget, som skal laves i haven. Så kan du måske få det til at ligne et voldeligt overfald, spørger Julia helt upåvirket.

Så kommer hun i tanke om, at det skal foregå efter kl 18, så hun er sikker på, at hun er på job. Det bekymrer betjenten, som ser problemer i at få manden til at gå ud og lave havearbejde så sent.

- Men så må det ligne et indbrud. Det skal helst være så smertefrit som muligt, men hvis det ikke er muligt, så er det også ok, siger Julia.

Fik ideen da venindes mand blev myrdet

Hun forklarer betjenten, at hun fik ideen, da hun hørte om en veninde, hvis mand blev myrdet, og den kvinde fik pengene fra livsforsikringen ret hurtigt. Julia står til at arve 2,5 millioner, og hun forklarer agenten, at hun først kan betale ham, når hun får udbetalt erstatningen. De bliver enige om, at hun skal betale 250.000 kroner for sin mands død.

Betjenten beder Julia om et nyt møde, hvor hun skal dukke op med fire ting. Et foto af manden, en nøgle til huset, et kort over huset og instrukser til, hvordan han kommer dertil, samt 100 dollar. Det gør Julia, ser man på næste optagelse i samme video.

Hun virker glad, da hun går fra bilen. Så munter, at hun formår at fnise af agenten, som siger, at han har brug for et foto, så han kan være sikker på, at han dræber den rigtige mand.

Overrask mig med mordet

Da de to mødes igen, er Julia om muligt endnu mere kold. Det eneste hun bekymrer sig om, er om hun ryger i fedtefadet, hvis hendes lejemorder bliver fanget. Han forsikrer hende om, at han ikke vil sladre om hende, så længe han får sine penge. Det beroliger hende, og hun begynder at aftale datoer.

Læs også om massemorderen, som pludselig blev overmandet ag anger, da han var i færd med at myrde sit 6. offer

-Jeg kiggede på kalenderen, og jeg tænkte, at det ville være bedst enten d. 18. april eller d.25. april. Det er bedst hvis du overrasker mig. Overrask mig med, hvordan du gør det. Jo mere jeg bliver overrasket, desto bedre er det, siger Julia.

Ugen efter kommer hun tilbage til manden i bilen. Hun har tegnet et kort over huset og forklarer grundigt om huset og hvordan man kommer dertil.

- Du skal bare gå ind i entreen og op af trappen. Der vil Jacob være. Jeg sørger for, at ligge alt det frem, som du kan stjæle, for at det skal ligne et indbrud, siger Julia.

Samtidig vil hun forsikre sig, at agenten overholder tiden for det, som skal være hendes perfekte lejemord.

-Jeg vil ikke være den, som opdager det. Jeg vil ikke komme hjem til det. Jeg vil være på job, når politiet kommer, så jeg kan blive overrasket på en troværdig måde, forklarer hun.

Lad ham se sine børn en sidste gang

Pludselig begynder hun at få en lille smule kolde fødder, da agenten forklarer hende, at når hun forlader hans bil, vil hun ikke se ham igen, og så vil han myrde hendes mand lige meget hvad. Hun er tydeligvis i tvivl og beder agenten om at vente lidt.

-Jeg har været ubeslutsom omkring datoer, men jeg vil gerne have at du skyder det et par uger. Han har ikke set sine børn i 1½ måned, og jeg har det skidt med, hvis han ikke får lov at se dem en sidste gang, siger Julia.

Mord nemmere end skilsmisse

Til sidst i videoen forklarer hun, hvorfor manden skal dø.

- Det er ikke fordi, vi ikke har det godt sammen. Selvom det lyder forfærdeligt, så er det lettere end en skilsmisse.

Læs også om 21årige Luna, der sidder i fængsel for at have hjulpet sin ekskæreste

Jeg behøver ikke at bekymre mig om min familie, jeg behøver ikke at bekymre mig om, at jeg knuser hans hjerte. Mit eget hjerte bliver knust, når det sker, men det er noget, jeg har tænkt over længe. Det bliver en nemt og hurtig vej ud af det ægteskab, forklarer Julia.

Der for første og eneste gang viser en smule følelser, og tørrer sine øjne med sine ærmer.
-Kan du udskyde det en uge, så jeg lige kan få en uge mere med ham?

Se hele den skjulte videoptagelse af Julia Charlene Merfeld her:

Sponsoreret indhold