Når livet gør ondt

Ingen dans på roser at være ung mor

22. april 2009 af Mikkel Milsgaard. Foto: Morten Mejnecke
Datteren Amalie bor hos en plejefamilie.

Penny Kristensen fra Falster blev gravid som 17-årig og var lige fyldt 18, da hun fødte datteren Amalie.

I dag er Amalie fire år gammel og bor hos sin plejefamilie, mens Penny bor hos sin mor og stedfar på Falster og læser HF.
- Jeg var ikke parat til at være mor. Jeg kunne jo se alle de fremskridt, Amalie gjorde på kort tid, mens hun var hos sin plejefamilie. Jeg kunne se, at hun var glad og havde det godt, og det liv kunne jeg ikke give hende.

I dag har Amalie både en Gitte-mor og en rigtig mor, og det er fantastisk, fortæller Penny.

Selv om Penny i dag er blevet 22, føler hun sig stadig ikke parat til at være mor. Derfor er hun også lykkelig over den hårde beslutning, som blev truffet dengang i august 2005. Det har givet både hende selv og Amalie chancen for at få et bedre liv.
- Det har blandt andet betydet, at jeg har kunnet udvikle mig i mit eget tempo. Jeg var jo bare et stort barn dengang, og jeg føler stadig ikke, at jeg er blevet voksen.

I dag synes jeg, at medierne - f.eks. tv-programmet De Unge Mødre - tegner et alt, alt for positivt billede af det at være ung mor, men de glemmer altså at vise alle de negative sider. Det er ikke bare smil og en dans på røde roser hele vejen igennem, fortæller Penny.

Læs hele Penny Kristensens historie i Ude og Hjemme nummer 17.

TEGNER MEDIERNE FOR POSITIVT ET BILLEDE AF UNGE MØDRE?
SKRIV DIN MENING I KOMMENTARFELTET

Sponsoreret indhold