Når livet gør ondt

Irina fra Fristet blev udsat for mobning

14. august 2012 af Karin Heurlin
Hun har vundet 100.000 kroner, men har også fået dødstrusler og mange benhårde kommentarer med på vejen. 25-årige Irina Babenko fra Hvidovre har i den grad oplevet, hvad det fører med sig at være reality-stjerne på godt og ondt, efter at hun har vist både krop og personlighed i TV3-programmerne ”Fristet” og ”Divaer i Junglen”. Her får du hendes beretning om den mobning.
Irina blev udsat for mobning
Foto: Steen Wrem

Irina blev udsat for mobning i skolen

Selv trækker hun bare på skuldrene over de nogle gange hadske kommentarer, som tv-livet har ført med sig.

- Der er meget bagtalelse i reality-tv, men det kan ikke få mig ned med nakken. Jeg har prøvet det, der var 1000 gange værre, siger den kønne pige med buede vipper og lange, skrøbelige negle.

Der skal mere end mobning og en byge ondskabsfulde bemærkninger til at vælte hende.

Læs også: De blev stjerner trods mobning

De kastede ting efter hende
Irina er født i Ukraine, men da hendes far fik job på Aalborg Universitet for at gennemføre sin PHD i hjerneforskning, flyttede familien til Danmark. Da var Irina 10 år. Hun begyndte straks i den lokale skøjteklub, men livet i Danmark blev ikke som forventet.

Irina oplevede en modstand, hun aldrig var stødt ind i før. Hun blev udsat for grov mobning i sin nye klasse i Danmark. Når hun sagde noget, fnisede eleverne omkring hende og efterlignede hendes accent. De kastede ting efter hende, og hun blev stort set aldrig inviteret med til legeaftaler. En behandling, som ville få de fleste små piger til at komme grædende hjem. Men ikke Irina:

- Jeg var helt ligeglad, for jeg var så fokuseret på at blive skøjteprinsesse. Jeg tænkte bare: En dag vil I fortryde.

Læs også: Kristina Landin fra De unge mødre, blev også udsat for mobning

Smidt ud af klubben
Men denne mobning foregik desværre ikke kun i skolen. Irina oplevede også jalousi og had i sin skøjteklub.

- Jeg følte mig som pigen, alle hadede. I omklædningsrummet var der nogen, der hældte chips og vand i mine sko, og en dag var mine penge stjålet. Jeg var virkelig ulykkelig, da jeg var 14 år. Men når jeg var på isen, vidste jeg, at jeg var en af de bedste.

Hendes karriere i Aalborg fik dog en brat afslutning. En dag var der på klubbens tavle skrevet: "Jeg hader jer alle sammen. Hilsen Irina."

- Det var slet ikke min skrift, men det endte med, at jeg blev smidt ud af klubben.

Læs også: Sådan tackler du mobning

Et lorteliv
Familien flyttede efterfølgende til Hørsholm, hvor Irina fortsatte sit skøjteløb, indtil hun en dag valgte at sige stop.

Fra da af vendte hendes liv fuldstændig rundt. Hun flyttede ind til en kæreste, tog 20 kilo på og fik job som kassedame i Brugsen.

- Jeg havde et rigtig lorteliv. Det var ydmygende for mig at sidde der ved kassen.

Stille og roligt begyndte hun dog at finde sig selv og en ny vennekreds. En del af de mennesker, hun begyndte at omgås, var reality-stjerner. De fortalte begejstrede om deres tv-liv, og til sidst valgte Irina selv at melde sig til et par programmer, her i blandt Fristet og Divaer i Junglen.

Det har både ført penge, kæreste og succes med sig. Så de hadske kommentarer preller bare af på den 25-årige, hårdhudede kvinde.

Læs også: Mobning gav Louise en spiseforstyrrelse

Det er blevet tid til endnu en sæson af De unge mødre - læs om alle deltagerne i galleriet her:

Sponsoreret indhold