Når livet gør ondt

Jeg beder for, at Mille overlever

6. september 2010 af Lennart Schønberg
Familien Christiansen fra Bogense på Fyn er i chok, efter at en hyggelig lørdag aften endte i en kamp på liv og død i en eksplosionsagtig brand. Lige nu beder familien til, at den stærkt forbrændte lillesøster Mille kommer til sig selv igen.
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

Hvad der helt nøjagtigt skete den nat for fjorten dage siden, ved 18-årige Camilla Christiansen ikke. Men hun ved, at de glimt, der stadig bliver ved at dukke op på hendes indre skærm er så uhyggelige og skræmmende, at de giver hende søvnløse nætter og angst.

En hyggelig aften
Det havde ellers været en hyggelig aften, lørdag den 14. august i år. Camilla og lillesøsteren, 15-årige Mille, havde sammen med Camillas kæreste hørt musik og set film det meste af aftenen på førstesalen i familiens hjem på Middelfartvej ved Bogense.

I ejendommens stuetage befandt resten af familien sig. Nemlig moderen, 42-årige Rita Larsen, faderen, 45-årige Christian Christiansen, og lillebroderen, 16-årige Casper Christiansen. De tre unge på førstesalen var gået i seng, da de pludselig kunne lugte røg. Camillas kæreste var første mand ude på gangen på førstesalen, og han kunne hurtigt registrere, at det gjaldt om at komme væk - og det skulle gå hurtigt.

Han ville brænde vores børn

Han fik Camilla og Mille med hen til en trappe, men da også den var røgfyldt, turde de to piger i modsætning til den unge mand ikke bruge den. I stedet søgte pigerne hen til et kvistvindue, hvor de råbte om hjælp og forsøgte at få resten af familien til at komme med en stige. Men der var ingen stige, og imens mærkede pigerne, hvordan varmen blev mere og mere uudholdelig. Da flammerne til sidst fik tag i deres tøj, hud og hår, så de ingen anden udvej end at springe. Kort tid efter nåede to ambulancer frem til stedet og kørte de to meget forbrændte piger til Odense Universitets Hospital.

Skreg om hjælp
Her vurderede man, at Milles tilstand var så alvorlig, at hun blev fløjet med helikopter til Rigshospitalets Traumecenter i København. Da skolepigen ikke selv kunne trække vejret, blev hun lagt i kunstigt koma, hvorfra hun først kom ud for en uge siden. Camilla er grædefærdig og beder for sin søster.

Branden tog alt

- Jeg elsker hende så højt, og det er bare forfærdeligt at tænke på, at hun har kæmpet for sit liv så længe. Lige nu er hun ved at vågne af komaen. Hun ligger faktisk og mumler Caspers og mit navn lige i øjeblikket. Jeg håber så inderligt, at hun kan få et normalt liv i fremtiden, siger Camilla, da Ude og Hjemme besøger familien Christiansen i deres midlertidige bolig tæt på Bogense.

Moderen, Rita, der stadig er synligt rørt over de voldsomme begivenheder, har nu mareridt om den skæbnesvangre nat.

Venter på nyt
- Jeg stod jo nede foran kvistvinduet og hørte mine piger skrige så hjerteskærende, mens de bad om hjælp. Der var bare ingen måder, vi kunne hjælpe på, da de sad der. Det var forfærdeligt. Hold op, hvor jeg selv græd i de minutter. Jeg var jo så bange for at miste dem, siger Rita. Som resten af familien venter hun nu hver dag på nyt fra Rigshospitalet. Forhåbentlig godt nyt.

- Det bedste nyt, vi kan få nu, er, at vi kan komme til at snakke med Mille igen. Og måske få lov at holde lidt om hende. Hun er forbrændt i ansigt, på ben, på sin ryg, på hænder og arme og på en del af hoften. Jeg beder virkelig til, at lægerne kan hjælpe hende fremover, siger Rita.

Årsagen til branden
Hun blev både rasende og bitter, da hun fik at vide, hvad årsagen til branden i hjemmet var. - En brandinspektør har fortalt os, at det var batteriet i en minicomputer, der var eksploderet. Minicomputeren var kun et halvt år gammel, så hvordan pokker kan sådan noget ske? Det er simpelthen uhyggeligt at tænke på, at der er mange andre børnefamilier, der har disse computere stående, siger Rita. Så griber hun sin mobiltelefon for at ringe til Rigshospitalet. Som hun gør det mange gange om dagen i øjeblikket.

- Heldigvis er de rigtig søde derinde, personalet. Og jeg kan jo ikke lade være. Mille er i mine tanker hvert sekund, siger hun.

Sponsoreret indhold