Når livet gør ondt

Jeg bestod som mor

17. november 2008 af Redaktionen, Foto: Søren Karbye
I næsten et år har Lotte kæmpet for at få lov til at beholde sin lille søn Rasmus. Da han var få måneder gammel, troede myndighederne, at hun havde forsøgt at slå drengen ihjel med amfetamin. Derfor måtte Lotte gennem 11 måneder på en institution bevise, at hun er egnet som mor. Det er hun.
25-årige Lotte Mätzke fra Nordborg sammen med sønnen  Rasmus på et år.
25-årige Lotte Mätzke fra Nordborg sammen med sønnen Rasmus på et år.

Som helt lille blev Lotte Mätzke, 25, af myndighederne fjernet fra sin far og mor og anbragt på børneinstitutionen Ehlershjemmet i Haderslev. Knap 17 år efter, hun forlod institutionen, vendte hun sammen med sin få måneder gamle søn, Rasmus, tilbage til Ehlershjemmet.

Sidste chance
Lotte skulle i de kommende mange måneder overbevise myndighederne om, at hun er en god mor, der er i stand til at tage vare på sin søns ve og vel. Hvis hun ikke bestod prøven, ville Rasmus blive taget fra hende. Efter et forlist ægteskab havde Lotte mistet forældremyndigheden over sine to ældste børn, Stephanie på fem år og Tobias på seks. Lotte følte, at hvis også Rasmus blev taget fra hende, havde hun ikke mere at leve for.

Genoplivet i sidste øjeblik
Da Rasmus var to en halv måned gammel blev han fundet livløs i sengen. Rasmus blev hastet til hospitalet og reddet i sidste øjeblik, men Lotte blev mistænkt for at have forsøgt at tage livet af drengen ved at give ham amfetamin, som hun tager mod den psykisk betonede sygdom ADHD. Undersøgelser viste, at mistanken var totalt ubegrundet. Alligevel var myndighederne bekymrede for Rasmus, og Lotte og søn blev anbragt på Ehlershjemmet.

Nu lever jeg for Rasmus
Det var i disse vante omgivelser på hjemmet, at Lotte i 11 måneder skulle gøre sig fortjent til at beholde sin søn. Opgaven lykkedes. I dag lever Lotte alene med sønnen i en lejlighed i Nordborg. Hun har fået fast arbejde i et supermarked. - Nu lever jeg for Rasmus. Ingen får lov at tage ham fra mig, siger Lotte.

25-årige Lotte Mätzke fra Nordborg sammen med sønnen Rasmus på et år

- Nu lever jeg for Rasmus, siger Lotte, der
har fået fast arbejde i et supermarked.

25-årige Lotte Mätzke fra Nordborg sammen med sønnen Rasmus på et år

- Jeg lærte meget om det at være mor under
opholdet på familieinstitutionen, erkender Lotte.

LÆS OGSÅ:

Måtte give sit barn væk

Fange i sit eget hjem

Sponsoreret indhold