Når livet gør ondt

Jeg blev fyret for at gå til jordemoder

2. juni 2009 af Louise Søgaard. Foto: Morten Mejnecke
Jettes arbejdsgiver fyrede hende for at gå til jordemorder. Nu har hun fået erstatning.

- Du skal ikke komme tilbage. Jeg har sendt fyresedlen, var beskeden til Jette Pedersen, da hun en mandag morgen ringede til sin leder for at forsikre sig om, at han var indforstået med, at hun den dag ikke mødte på jobbet.

Hun havde en aftale hos sin jordemoder, og hun havde bedt om fri.

Fyret for at deltage i sønnens fødsel: Nu strømmer jobtilbuddene ind

- Jeg kunne godt mærke, at der var noget på gærde i tiden op til. Han ville bare af med mig, fordi jeg var gravid og ikke kunne arbejde på nathold længere, men jeg havde ikke gjort noget forkert, og jeg havde derfor heller ikke fået nogen skriftlige advarsler, fortæller 29-årige Jette Pedersen fra Hundested.

Lagde sag an

Hun ringede straks til sin lokale 3F-afdeling i Frederiksværk. Fagforeningesrepræsentanterne vurderede, at hendes fyring var uberettiget, og derfor lagde de sag an mod Jettes arbejdsgiver Duferco, en stålvirksomhed, hvor Jette havde arbejdet i seks måneder.

Sagen sluttede for fire uger siden i et forlig. Duferco måtte betale en erstatning på 130.000 kroner. Et beløb der svarer til 5 måneders løn.

Melissa blev fyret for at være smuk

Vred og bitter

- Jeg var både vred og bitter i lang tid efter fyringen, for jeg kunne virkelig godt lide mit job. Jeg havde to fantastiske kollegaer, som jeg arbejdede tæt sammen med, og vi havde det altid sjovt. Selvfølgelig er det rart at få pengene, men jeg synes alligevel, at virksomheden slap for billigt. Ikke fordi jeg selv vil have flere penge, men de sparede jo min løn under hele min graviditet, siger Jette.

Hendes graviditet forløb uden problemer, og lille Lukas kom til verden som planlagt i oktober i fjor. Nu er Jettes barsel snart ovre, og så drømmer Jette om at finde et job inden for restaurationsbranchen.

Laila blev fyret for at købe rugbrød

Hun er uddannet tjener, men det er ikke let at finde tjenerjob i Hundested og omegn. Men Jette er ved godt mod. Hun har takket være erstatningen god tid til at finde det helt rigtige job.

20 myter om barnets køn:

20 myter om barnets køn

Sponsoreret indhold