Når livet gør ondt

Jeg elskede en morder

27. maj 2009 af Mikkel Milsgaard. Foto: Gregers Overvad
Danmarks nok mest kendte kvindelige frisør, Gun-Britt Zeller, var forlovet med en rovmorder.

Danmarks nok mest kendte kvindelige frisør, Gun-Britt Zeller, fortæller i en netop udkommet biografi om sine unge dage, da hun var forlovet og delte dobbeltseng med en rovmorder.
Havde det ikke været, fordi Gun-Britt tilfældigvis var våget op en tidlig morgen, havde hun måske selv været et af Bjarnes ofre.

- Den dag i dag kan jeg ikke forstå, at jeg elskede en morder, og jeg forbavses over, hvor naiv jeg var. Hvad kan retfærdiggøre det? Jeg har brugt så mange timer på at ransage min hjerne og mit hjerte, for ingen aner, hvor stort et chok det er for et menneske, at man har ladet sig bedrage så let… Men det eneste, jeg fik ud af alle mine tanker, var, at han virkelig havde elsket mig. Der snød han ikke, skriver hun i bogen.

Historien stammer fra Gun-Britt Zellers helt unge dage i Aalborg, hvor hun arbejdede hos Frisør Brix og havde forelsket sig i indretningsarkitekten Bjarne, som også var storebror til Gun-Britts veninde Lise. Men da Bjarne en dag tilstår over for politiet at have begået et rovmord mod en ældre dame i en tobaksforretning i Aalborg, finder Gun-Britt ud af, at Bjarne slet ikke er den mand, han har udgivet sig for at være.

I virkeligheden har han levet af hash-handel og tyverier og har sovet på en madras i kælderen, når han har sagt, at han var på arbejde.

Om morgenen, inden han meldte sig til politiet, havde han siddet på sengekanten og overvejet at skære halsen over på Gun-Britt med en køkkenkniv.
Han havde begået et mord, og nu havde han måske mistet Gun-Britt for altid. Tanken om, at hun skulle finde sammen med en anden, kunne han ikke holde ud. Derfor skulle hun dø. Men så var det, at hun vågnede og søvndrukken spurgte, hvorfor han ikke var taget på arbejde endnu.
- Jeg går nu. Jeg ville bare lige se lidt på dig - du er så smuk, havde han svaret.

Køkkenkniven fandt politiet senere ved siden af Gun-Britts seng, da Bjarne havde forklaret dem, hvad han havde haft til hensigt at gøre ved Gun-Britt.
Selv om det er mange år siden, spøger Bjarne stadig i Gun-Britts liv i dag.
- Jeg går ikke rundt og er bange. Det er mere tanken om at blive konfronteret med dét, der skete dengang, som er ubehagelig, fortæller Gun-Britt, som et par gange har haft en fornemmelse af, at hun har set Bjarne på gaden.

[email protected]

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 22

Vind et eksemplar af bogen om Gun-Britt Zeller. Vi udlodder 20 bøger.
Ønsker du at være med i lodtrækningen, skal du blot svare på følgende spørgsmål og sende en sms til 1266:

Er Gun-Britt Zeller kendt for at være:
A: Frisør
B: Indretningsarkitekt

Vil du svare A, så tast UHK GUN A
Vil du svare B, så tast UHK GUN B

Send dit svar senest onsdag d. 3. juni kl. 12. Vinderen får direkte besked. Hver sms koster 5 kr. plus almindelig sms-takst fra dit teleselskab.

Tjenesten udbydes af Ude og Hjemme, Vigerslev allé 18, 2500 Valby. Har du problemer, så kontakt kundeservice på hverdage 13-16 på telefon 70207592.

Med din deltagelse giver du samtidig Ude og Hjemme lov til at kontakte dig via sms med nyheder og nye konkurrencer. Det er en gratis service, som du til enhver tid kan afmelde. Du har 14 dages fortrydelsesret i henhold til forbrugeraftaleloven. Faktureringsform: betales via mobilregningenSponsoreret indhold